Délmagyar logó

2019. 04. 21. vasárnap - Konrád Még több cikk.

Megbüntették Kulcsár Attilát

Kettőszázezer forint pénzbírsággal sújtotta a Fővárosi Ítélőtábla Katonai Tanácsa Kulcsár Attilát hétfőn, amiért nem jelent meg a Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsa előtt tanúként Bácskai János a maffiaellenes központ korábbi vezetőjének hivatalos személyként elkövetett bűnpártolás és gondatlanságból elkövetett államtitoksértés miatt indult büntetőügyének másodfokú tárgyalásán.
A bíró ismertette: Kulcsár jelezte, hogy beteg, ezért nem tud megjelenni a bíróság előtt. Orvosi igazolást azonban nem csatolt be a bíróságra, ezért a tanácselnök kimondta, hogy a tanú szabályszerű idézés ellenére nem jelent meg. Amennyiben a tanú nem fizeti meg a 200 ezer forintos büntetést, "ötezer forint per napi tételként" elzárás vár rá. Vagyis 40 napot kell rács mögött töltenie Kulcsár Attilának, amennyiben a pénzbüntetést nem fizeti be, illetőleg nem fellebbezi meg a bíróság végzését.

Mivel Kulcsár Attila nem jelent meg a bíróság előtt, Bácskai János büntetőperét elhalasztották. A pert várhatóan csak jövőre tárgyalják majd.

Bácskai János büntetőperének másodfokú tárgyalását októberben kezdte tárgyalni a Fővárosi Ítélőtábla, ekkor döntöttek újabb bizonyítási eljárás elrendeléséről és Kulcsár Attila Bácskai Jánossal történő ismételt szembesítéséről.

A Csongrád Megyei Bíróság Katonai Tanácsa februárban első fokon egy év - három évre felfüggesztett - börtönbüntetésre ítélte Bácskai Jánost, valamint mellékbüntetésként döntött a vádlott lefokozásáról. A döntés ellen a vádlott és védője is fellebbezést jelentett be, míg a vádhatóság tudomásul vette azt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mobiltelefont ad ki az Apple?

Tajvani források szerint az Apple márciusban dobja piacra saját mobiltelefonjait. Állítólag a… Tovább olvasom