Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 3°C Még több cikk.

Megdobálták a Parlamentből távozó kormánypárti képviselőket

Földdel, sörösflakonokkal dobálták meg a Parlamentből autóval távozó kormánypárti képviselőket hétfő este, miután az Országgyűlés elfogadta a köztársasági elnök által visszaküldött, az állami vagyonról szóló törvény módosított változatát.
Szabó Zoltán (MSZP) mielőtt beszállt volna autójába füléhez tette a kezét, amikor azt skandálták felé, hogy "hazaáruló, mocskos zsidó". A képviselő csókot dobott a tüntetők felé, akik válaszul sörösflakonokkal dobálták meg az autóját, amikor a politikus a kocsijával elindult. A tüntetők megkérdezték Révész Máriusztól (Fidesz), hogy mit csináljanak. Annyit válaszolt, "ezt ne", majd a metró felé távozott.

A demonstrálók legalább nyolc képviselőt dobáltak meg. A tüntetők azt mondták, hogy az autójában ülő Mesterházy Attilát (MSZP) is leköpdösték. Az MSZP parlamenti frakcióvezető-helyettese elmondta: a I-es metróhoz közeli kapunál hajtott ki a Parlament parkolójából, és eközben végig köpködték az autója oldalát. A hangokból úgy tűnt számára, hogy bottal és kézzel ütötték a kocsit, amely ugyan nem horpadt be, de a festék néhány helyen lejött az autóról - fűzte hozzá. Mesterházy Attila azt mondta: úgy látta, hogy a képviselők kijutását nem biztosították a rendőrök. Az incidensek után este 11 óra körül a tüntetők többsége távozott a térről.

Több száz, a kormányt becsmérlő tüntető gyűlt össze a Parlament Rákóczi-szobor felőli oldalán hétfő este, a demonstrálók a parkolónál lévő kordont rángatják. A többnyire korábbi Kossuth téri tüntetőkből álló csoport tagjai először az Élőlánc Magyarországért mozgalom délután óta a Kossuth-szobornál tartó demonstrációján jelentek meg, Lányi András, a mozgalom elnökségi tagja azonban felszólította őket, hogy menjenek el, így átvonultak a Rákóczi-szoborhoz. Az árpádsávos zászlókkal érkező tüntetők egyebek között azt skandálják, hogy "Gyurcsány takadodj" és "elkúrtad".

Mintegy 10-15 tüntető várta a tévészékházból távozó kormányfőt hétfő késő este. A lépcsőn testőrei mellett lesétáló miniszterelnök felé a parkból egyebek között azt kiabálták, hogy "hazaáruló" és hogy "eladtátok a hazánkat". Gyurcsány Ferenc azt kiáltotta a tüntetők felé: "ez lenne a polgári jobboldal? Csak kérdezem." Majd jó éjszakát köszönt, beszállt az autóba és távozott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A pajzsmirigy alulműködése

HÁZIORVOSLÁS - Nincs olyan szervünk, melynek működését ne befolyásolnák a pajzsmirigy által termelt… Tovább olvasom