Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Megérkezett a Parlamentbe a 2008-as költségvetési tervezet

Péntek délelőtt átvitte a pénzügyminiszter a jövő évi költségvetés tervezetét a Parlamentbe, ahol átadta azt az Országgyűlés elnökének.
A javaslat nem tartalmaz újabb megszorításokat, miközben csökkenő inflációval és államháztartási hiánnyal számol. A kormány szerda este fogadta el a 2008-as költségvetés tervezetét, amelynek péntek reggelre készült el a véglegesített nyomtatott és elektronikus változata.

Veres János pénzügyminiszter péntek délelőtt gyalog vitte át a dokumentumot a minisztériumból a Parlamentbe, ahol azt átadta Szili Katalin házelnöknek. Veres János sajtótájékoztatóján elmondta: A tervezet az idei 2,2 százalékos növekedés után jövőre már 2,8 százalékkal számol. Erre elsősorban az export és a beruházások további bővülése adhat alapot.

Kismértékű fogyasztásbővülést, és csekély reálbér-növekedést prognosztizálnak. Újabb megszorítások nem várhatók, de a közszférában már elkezdett leépítéseket folytatják. A törvényjavaslat szerint az infláció 7,5 százalékról 4,5 százalékra mérséklődik, az államháztartási hiány pedig 6,4-ről 4,1 százalékra. Az ország fizetési mérlegének hiánya pedig 1 milliárd euróval lesz kevesebb, így 3 százalék alá csökken 2008-ban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A klasszikus parfümök sosem mennek ki a divatból

A parfümöket általában alkalomhoz viseljük, de azért vannak olyanok is, akik az évszakokhoz és a… Tovább olvasom