Délmagyar logó

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Megérkezett az első Stadler vonat Szolnokra

Pénteken megérkezett az első Stadler vonat Szolnokra. A szerelvény a Debrecen-Szolnok vasútvonal 150 éves átadására szervezett ünnepségre érkezett Budapestről. Hasonló vagonokat gyártanak majd Szolnokon is, ahol a svájci cég gyárat épít.
A szolnoki vagongyárból a tervek szerint 2008 végén, 2009 elején gördülhetnek ki az első vasúti-kocsiszekrények. A svájci cég 10 milliárdot fektet be a városban, évente 200 vagon összeszerelését tervezik, és 2000 munkavállalónak adnak majd munkát.

A szolnoki állomáson Szabó István alpolgármester elmondta: a Tisza parti város életében fontos szerepet tölt be a vasút, ennek egyik legújabb fejezete a Szolnokon felépülő vagongyár. A Budapestről érkező különvonat Szolnokról Debrecenbe ment. Ezen a vonalon most először közlekedtek a svájci cég által gyártott személyszállító vagonok.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Évi 25 millió plusz a dzsesszművészeknek

Három éven keresztül évi 25 millió forinttal támogatja a miniszteri keretből Hiller István a Magyar Jazzművészek Társaságát. Az erről szóló támogatási szándéknyilatkozatot pénteken írta alá és adta át a szakminiszter a társaság elnökének a Columbus Jazzhajón. Tovább olvasom