Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Megérkeztek az ólomkabátok

A szívcentrum munkatársai a napokban átvették a személyre szabott védő ólomkötényeket.

A győri szívcentrum megvalósítása érdekében a Kisalföld néhány hónapja széles körű kampányba kezdett, megkértük olvasóinkat, ki-ki lehetőségéhez mérten segítsen. Az adományokat a Szívkatéterezés Győr Alapítvány számlájára lehetett eddig is és ezután is befizetni. A hónapok óta tartó kampány során többen érdeklődtek, hogy mi lesz az alapítványra befolyt pénz sorsa. Amellett, hogy az alapítvány jelenleg támogatást nyújt a kardiológiai osztály tíz nővérének ahhoz, hogy szakmai továbbképzés során  Budapesten elsajátíthassák a katéterezett betegek utókezelésének fortélyait, megtörtént az első nagyobb vásárlás is.

Kattintson a képre!
A szívkatéteres laboratórium munkatársai az alapítvány elnökétől átvették a személyre szabott ólomkötényeket, ami a sugárzástól védi a szívkatéterezést végző szakembereket. A 13 darab, egyenként mintegy 4–8 kg súlyú ólomkabát ára pontosan 2 millió forint volt. Dr. Dézsi Csaba András, a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház kardiológus osztályvezető főorvosa elmondta, hogy most folynak a nagyobb értékű gép-műszer beszerzések, s a labor tervezése is lassan befejeződik, a bontási munkálatok pedig már megkezdődtek. Ha egy-egy nagyobb beruházás megtörténik, minden lépésről tájékoztatni fogják a Kisalföldön keresztül olvasóinkat és az adományozókat.

A képen: munkára készen a győri szívcentrum munkatársai. Balról jobbra: Patka Réka röntgen-műtős szakasszisztens, dr. Szalai Gabriella intervenciós kardiológus, dr. Dézsi Csaba András centrumvezető, intervenciós kardiológus, Szentes Veronika vezetőasszisztens, dr. Moser György intervenciós kardiológus, Huszárné Mezey Csilla röntgen-műtős szakasszisztens, Rakuszné Varga Gertrúd röntgen-műtős szakasszisztens.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csornai csoport

Rábacsanak–Egyed 2–0 (0–0). Gsz.: Rákli, Nagyváradi. Markotabödöge–Rábakecöl… Tovább olvasom