Délmagyar logó

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Megérkeztek Magyarországra a kubai menekültek

Kedden éjszaka megérkeztek Magyarországra a kubai menekültek, akik eredetileg az Egyesült Államokba akartak szökni, de miután az nem sikerült, három évig a guantanamói amerikai támaszpontok éltek, majd idén augusztusban a magyar hatóságok a befogadásukról döntöttek.
A menekültek egy befogadó állomásra kerültek - tájékoztatott közleményében a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal.A 28 kubai menedékjogot kért hazánktól. Elhelyezésükről a Baptista Szeretetszolgálat gondoskodik, ellátásuk egy részét pedig egy évig az Egyesült Államok kormánya fizeti.

Kató Ernő, a szeretetszolgálat fejlesztési igazgatója elmondta: először egy kötelező, kéthetes hatósági eljárás következik, amely alatt kiállítják az igazolványokat a menekülteknek, ezután állhatnak a sajtó elé a Bevándorlási Hivatal és a Baptista Szeretetszolgálat vezetői, hogy beszámoljanak a fejleményekről és a további tervekről.

A menekültek beilleszkedését azzal segítik, hogy civil szervezetek bevonásával számukra egy intenzív nyelvtanfolyam indul, valamint a mindennapi életvitelhez szükséges legalapvetőbb kulturális és társadalmi ismereteket is kapnak. Az integrációs program keretében segítséget kapnak ahhoz, hogy bekerüljenek a magyar munkaerőpiacra és munkába állásukkal mielőbb megteremtsék az önálló életvitelhez szükséges feltételeket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ugyanolyan betegségekben szenvedünk, mint a partnerünk?

A házasság nemcsak közelebb viszi egymáshoz az embereket, hanem olyan hatása is van a párokra, hogy… Tovább olvasom