Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Megerősítette az LB a kecskeméti maffiaper ítéletét

Rendkívüli biztonsági intézkedések mellett kedden kihirdette a Legfelsőbb Bíróság az úgynevezett kecskeméti maffiaper felülvizsgálatában hozott határozatát. A Legfelsőbb Bíróság a szeptemberben lefolytatott felülvizsgálati eljárás után a Bács-Kiskun Megyei Bíróság és a Szegedi Ítélőtábla ítéletét helyben hagyta.
Az emberölés előkészületéért és fegyvercsempészésért már jogerősen elítélt 11 vádlott közül nyolcan fordultak felülvizsgálati kérelemmel a Legfelsőbb Bírósághoz, mert védőik szerint nem volt kellően bizonyított az, hogy a bűncselekményeket bűnszervezetben követték volna el.

Az első magyar maffiaperként emlegetett ügy bírósági tárgyalása még 2005 májusában kezdődött Kecskeméten, a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon, amely első fokon 12 év fegyházbüntetésre ítélte az elsőrendű vádlottat, Radnai Lászlót, a többi vádlott pedig összesen 52 év fegyházbüntetést kapott akkor. Tavaly októberben a Szegedi Ítélőtábla a 11 vádlott közül kilencnek helybenhagyta a büntetését, a heted- és a nyolcadrendű vádlottakét viszont 7-ről 5 év fegyházra mérsékelte. Az ítélőtábla határozata miatt nyolcan fordultak felülvizsgálati kérelemmel a Legfelsőbb Bírósághoz.

A Legfelsőbb Bíróság az első magyar maffiaperként emlegetett ügyben most kihirdetetett döntését röviden indokolva Édes Tamás bíró hangsúlyozta, hogy a védelem felülvizsgálati kérelme nem volt alapos, mert bebizonyosodott, hogy Radnai és társai tevékenységét magas szintű szervezettség jellemezte, és csak azért nem követtek el még több bűncselekményt, mert a csoport tagjait elfogták.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az őszi szépségre hangolás lépésről lépésre

Amíg a természetben az ősz az elmúlás, addig a kozmetikai szalonokban ez a bőr megújításának, a test… Tovább olvasom