Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 11°C Még több cikk.

Megfenyegették az uzsorások áldozatait - bujkált a család

Megtalálták és vallomásuk visszavonására akarták kényszeríteni korábbi áldozataikat a csütörtökön letartóztatott tiszadadai uzsorázsok rokonai. A csütörtökön letartóztatott férfiak hónapokon át zsaroltak egy családot, akik emiatt bujkálni kényszerültek.
A zsarolók már előzetes letartóztatásban ülnek, de rokonaik még csütörtökön megtalálták a feljelentő házaspárt. A megfenyegetett és megzsarolt pár elmenekült, a zsarolók rokonait elfogták a rendőrök.

Mint már korábban hírül adtuk,csütörtökön előzetes letartóztatásba helyezte a nyíregyházi bíróság azt a 2 tiszadadai uzsorást, akiket még hétfőn vett őrizetbe zsarolás miatt a rendőrség. Az egyik zsaroló még márciusban adott 20 ezer forint kölcsönt a családnak, majd társával a következő hónapban már 40 ezret követelt vissza. Ezt meg is kapták, de nem volt elég nekik. Késedelmi kamat címén, a család állítása szerint, még több mint 100 ezer forintot zsaroltak ki tőlük júliusig azzal, hogy megölik őket ha nem fizetnek. A család félelmében többször a kukoricásban töltötte az éjszakát 5 hónapos gyerekükkel. Csak hétfőn mertek feljelentést tenni.

Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy még csütörtökön, Tiszavasváriban megtalálta az egyik letartóztatott zsaroló két rokona a korábbi áldozatokat. A tiszadadai házaspár az utcán egy autóból szállt ki, mikor odalépett hozzájuk az asszony és a fia. A házaspárt fenyegették, de pénzt is ígértek nekik, majd a nőt megpróbálták a kocsiba tuszkolni, hogy a rendőrségen jelenlétükben másítsa meg korábbi vallomását.

Az utcán több járókelő is volt, a házaspárnak így végül sikerült elmenekülni. A rendőrök nem sokkal ezután el is fogták a 48 éves asszonyt és 30 éves férfit - a korábban letartóztatott gyanúsított feleségét és fiát. A családtagok valószínűleg keresték is a házaspárt, de Tiszavasváriban csak véletlenül bukkantak rájuk.

A rendőrség adatai szerint a zsarolásokban a tiszadadai hátrányos helyzetű embereknek uzsorakamatra adtak kölcsönöket a zsarolók. Áldozataikat folyamatosan félelemben tartották és arra kényszerítették őket, hogy az önkényesen megállapított tartozási összegek fejében adják át a családnak folyósított összes segélyt. Többen ennivalót sem tudtak venni pénz híján, nekik háromszoros áron megszámítva adtak el élelmiszert, hogy így növeljék tovább a tartozások összegét.

Az nyomozók szerint nem csak a már hétfőn elfogott és csütörtökön letartóztatott zsarolók, hanem a két, tiszavasváriban elfogott rokon is részt vett a bűncselekményekben. A rendőrség kezdeményezi az asszony és a fia előzetes letartóztatását is, mert valószínű, hogy tovább fenyegetnék az áldozatokat. A családnál egyébként házkutatást is tartottak és olyan műszaki cikkeket foglaltak le, amiket feltehetően áldozataikkal, hitelre vásároltattak meg. ó

Olvasóink írták

 • 16. éjtelmeske 2008. július 16. 23:21
  „Nanana!!!!!!!! Azért nem kell cigányozni!! A magyar mivel külömb a cigánytól??????? Vannak olyan magyarok is akik uzsoráznak!! Nem az a hibás aki uzsorakamatra pénzt ad hanem az aki oda megy! Nem mondja neki senki hogy menjen oda és verje el percek alatt és megadni a végén nem tudják!! Amúgy a te sírodon legyen méteres gaz ne az uzsorásokén!!!A te fejed akkkora mint egy gyufásdoboz!! Te vagy az a tehén akit kiköttöttek avval a nyakláncal!! Szeretnél olyat mi?? Evvel fejezzük be a magyar cseppetsem külömb a cigánytól sőt még aljasabbak!!!!!!!!!!!!”
 • 15. tisztahiszti 2008. július 12. 17:43
  „Majd a független magyar Bíróság gyorsított eljárásban szabadlábra helyezi őket. elvégre illene nekik befejezni amit elkezdtek. Igazán már hányingerem támad attól, hogy minden bűzlik a korrupciótól”
 • 14. redastra 2008. július 11. 22:10
  „Cihádot hírdetek!Szimpatikus cigány:Bárdos András.Hajdú B. István.Több nem jut eszembe!(nem az én vagyok az ostoba!)”
 • 13. DBLaci 2008. július 11. 19:10
  „nekem ehhez már nem is kell hozzáfűznöm semmit. Éljen a Magyar Gárda... az egyetlen reményünk.”
 • 12. IMRE 2008. július 11. 18:15
  „sajnos a rétinégerek kőzőtt nagyobb számban fordúl elő megtévedt bárány a nyájbol,de amugy igen is lehet cigányozni.
  miért? nem azok? nem mondhatja senki hogy ROMA,MERT A SZÓ EMBERT JELENT!!!!!! SAJNOS A BŰNŐZÉS A GÉNJEIKBEN VAN,EZT
  GYAKOROLJÁK ÉV SZÁZADOK ÓTA.AMUGY A BŐRTŐN SEM HASZNÁL
  A CIGÁNYOKNAK MIVEL AKI BEKERŰL AZ A FÉRFIASSÁG JELKÉPE.”
 • 11. Jo Bacsi 2008. július 11. 17:59
  „utalatos ciganyok. lebegtessetek oket magasan.”
 • 10. DISY 2008. július 11. 17:52
  „Ha már uzsorás ha már temérdek rokonság akkor az már cigány. Cigányba akkor bizzál ha méteres gaz van a sirján”
 • 9. dodó 2008. július 11. 16:36
  „Szeresd a cigányt! Megérdemli!”
 • 8. gézaL 2008. július 11. 16:33
  „MINDIG A CIGÁNYOKRA GONDOLTOK .”
 • 7. KukoricaJancsi 2008. július 11. 15:45
  „De a tisztességtelen, uzsorakamatot szedő pénzintézetekkel is!!”
 • 6. KukoricaJancsi 2008. július 11. 15:43
  „Dutyiba az erkölcstelen, nemtelen, gonoszul cselekvő humanoidokkal!!!!!!!!!!”
 • 5. Emberke 2008. július 11. 15:07
  „A napokban olvastam róluk. Ujján a pecsétgyűrű feje akkora, mint egy gyufásdoboz, nyakában lógó lánc meg olyan vastag, ha tehén lenne kikötve vele, a vonatablakból meglátnád. 24 karátos arany...
  Az a cikk azt boncolgatta, hogy ezek a saját fajtájukat meglopják meg. Így, ilyen módon. Hát én ezeket vinném sóbányába dolgozni.”
 • 4. Tök mindegy, h ki... 2008. július 11. 14:39
  „a "cigányban" mia gyűlöletkeltés?
  akkor én se vagyok magyar?”
 • 3. jozo 2008. július 11. 12:50
  „Mi tekintettel vagyunk a személyiségi jogokra, elutasítjuk a gyűlöletkeltést és az uszítást. Kérjük tegyen így Ön is...

  az áldozatok személyiségi jogait emlegetni ugye felesleges?

  ahogyan a tettesek is csak "megélhetési" bünőzők lesznek, hála az szdsz-nek...”
 • 2. Tök mindegy, h ki... 2008. július 11. 12:27
  „Cigányokra gondolsz?
  Mondjuk ki. Demokrácia van.”
 • 1. Emberke 2008. július 11. 11:54
  „Megint egy sötét ügy. Hogy nap nem múlik el nélkülük....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gigor Attila: Nem bocsátkozom esélylatolgatásba

Hatalmas közönségsikert aratott csütörtökön este Gigor Attila: A nyomozó című alkotása az idei… Tovább olvasom