Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Megfoszthatják Sztálint pécsi díszpolgári címétől

Határozatban erősítené meg Pécs vezetése, hogy Sztálin már nem díszpolgára a baranyai megyeszékhelynek.
Az önkormányzat csütörtökön, a kommunizmus áldozatainak emléknapján küldött közleményében tájékoztatta az MTI-t arról, hogy az ezzel kapcsolatos előterjesztést Nagy Csaba, Pécs fideszes alpolgármestere nyújtja be a közgyűlés soron következő ülésén.

Nagy Csaba szerint "bár a díszpolgári intézmény rendszerváltás utáni újraalapításával ez a cím jogilag már aligha tekinthető érvényesnek", hiányát érzi annak, hogy a város vezetése külön határozatban még nem erősítette meg a diktátor megfosztását ettől a rangjától.

A politikus utalt rá, a levéltári adatok alapján Sztálin 1947-ben kapott díszpolgári címet Pécs akkori vezetésétől. Ugyanabban az évben, amikor jogellenesen letartóztatták és a Szovjetunióba hurcolták Kovács Béla egykori földművelésügyi minisztert, a Független Kisgazdapárt főtitkárát.

Olvasóink írták

  • 1. samsung10 2010. február 25. 18:10
    „Eddig az volt ? Ez igen .Nyilván az nemzavarta öket hogy a komonizmus áldozatai 100 mill fölött van És még mindig szedi az áldozatait még Masgyarországon is .Ha tehetnék még mindig ö lenne az etalon .Ök éneklik az internacionálét köözben holo .....miat agodnak .Náci szinte nincs is de komunista annál több Azokat kéne már üldözmi egy kicsit. Jol mondta nagyapám ha egy komunistával /véll / kezet fogsz nézd meg az ujadat meg vane mind!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tárki: borulátó magyarok

A magyarok a saját gazdasági helyzetükkel kapcsolatban borúlátóbbak a másik három régióbeli… Tovább olvasom