Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Meghosszabbították Zuschlag előzetes letartóztatását

Újabb 60 nappal - május 20-ig - meghosszabbították Zuschlag János előzetes letartóztatását. Az ügynek összesen 16 gyanúsítottja van, a volt szocialista politikuson kívül Katus Ferenc, az MSZP kiskunhalasi szervezetének korábbi vezetője van még előzetes letartóztatásban.
A Zuschlag-ügy egy, a számviteli fegyelem megsértése miatt indított vizsgálattal kezdődött még 2005 elején. 2007 nyarára országos méretű lett az alapítványok és egyesületek ügye, amelyek az állami pályázatokon elnyert pénzek felhasználásával nem tudtak elszámolni. Az elcsalt pénz körülbelül 60-75 millió forint.

Zuschlag János az MSZP Bács-Kiskun megyei területi szövetségének ügyvezetője és kiskunhalasi képviselő volt. 2007 szeptember közepén egy kihallgatás után vették őrizetbe, miután különösen nagy kárt okozó csalással gyanúsította meg a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség. A nyomozók eddig kilenc olyan alapítványt találtak, amelyek nem tudtak megfelelően elszámolni a pályázati pénzekkel. A pályázatok elbírálása kapcsán már több vezető politikust is kihallgattak.

Zuschlag János egy március elején lezajlott kihallgatáson a korábban elismert politikai felelőssége mellett a büntetőjogi felelősségét is elismerte az ügyészségen. Ügyvédje, Kovács M. Gábor, a Független Hírügynökségnek akkor hangsúlyozta: védence azt mondta, hogy a pénzt nem magáncélra, hanem a Fiatal Baloldal különböző rendezvényeire költötték. Zuschlag János volt szocialista politikust bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy kárt okozó csalással gyanúsítják.

A nyomozás érdemi része már befejeződött, az iratismertetés van hátra.

Olvasóink írták

  • 2. ejha 2008. április 01. 20:12
    „Ujhelyinek is ott a helye!!!

    Elvileg ellene vallott!”
  • 1. martiné 2008. március 14. 17:38
    „Megvárják míg a többi hasonszőrü is lebukik? Erre ezek nem önkéntesek illik a bűnözőket megkeresni, még ha a főnökeiket e társaság nevezte ki akkor is!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felgyújtotta magát egy férfi Szabolcsban

Felgyújtotta magát egy férfi csütörtökön Szabolcsban. Túlélte a történteket, de életveszélyes… Tovább olvasom