Délmagyar logó

2019. 04. 19. péntek - Emma Még több cikk.

Mégis megépül a nagyvázsonyi mentőállomás

Mégis megépülhet a nagyvázsonyi mentőállomás, a kormány ugyanis feloldotta az idén januárban bevezetett tiltó határozatot, miszerint az országban le kell állítani minden mentőszolgálat építést - mondta el a Független Hírügynökségnek Horváth Zsolt a térség országgyűlési képviselője.
2006 nyarán együttműködési nyilatkozatot írt alá a Nagyvázsonyi Önkormányzat és az Országos Mentőszolgálat, arra vonatkozóan, hogy a település ingyen az OMSZ rendelkezésére bocsát egy ingatlant, amelyben a mentőszolgálat kialakítja a vázsonyi mentőállomást 2006 december 31-ig, ez azonban nem történt meg.

A képviselő kérdésére Kincses Gyula, egészségügyi államtitkár úgy nyilatkozott, hogy a nyár végén feloldották a tiltó határozatot és a nagyvázsonyi mentőállomás ügyét kiemelt projektként kezeli a minisztérium.

A nagyvázsonyi mentőállomás térségi funkciót látna el, az egészségügyi törvény előírja ugyanis, hogy a riasztást követő mennyi időn belül kell kiérnie a segítségnek. Azonban csak Veszprémben és Ajkán van mentőállomás Nagyvázsony és térsége pedig éppen félúton van, és nem ér oda időben a segítség - mondta Horváth Zsolt.

A képviselő hozzátette, 2008 tavaszán elkezdődhet a meglévő ingatlan mentőállomásként való átalakítása, amely összesen 40 millió forintba kerül, melyből 20 milliót a mentőszolgálat 20 milliót pedig a megyei önkormányzat fizet majd.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Boldog házasság mint sikeres ''projekt''

„Az esküvő egy kapcsolat ünnepe. A házasság nemcsak egy papír, annál mélyebb értelemmel bír"… Tovább olvasom