Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Megjelenik a legvonzóbb cégek listája pályakezdőknek

Budapest - A legnépszerűbb nyolc szakma szerint rangsorol cégeket a Figyelő a március 3-án megjelenő mellékletében.
A KarrierStart Top Vállalatok listája a pályakezdőket segíti abban a döntésben, hogy hol érdemes elkezdeniük karrierjük építését. A KarrierStart Top Vállalatok mellett a Legvonzóbb Vállalatok listáját is közli a lap, amelyből kiderül, hogy mennyire vonzóak az egyes cégek a pályakezdők szemében és mennyire hatékonyak márka-építési erőfeszítéseik.

Az AIESEC nemzetközi egyetemi hallgatói szervezet a Figyelővel karöltve 2010 végén indította újra a munkáltatói márka kutatását azzal a céllal, hogy összeállítsa azoknak a munkáltatóknak a listáját, amelyek a legjobb választást jelentik egy pályakezdőnek. A kérdőíveket 33 ezren töltötték ki, ebből 8 ezer diplomás pályakezdő volt. Felmérték az álláskeresők munkahely választási és keresési szokásait, az őket befolyásoló tényezőket, és feltérképezték fizetési és karrier elvárásaikat is.

A KarrierStart Top Vállalatok és Legvonzóbb Vállalatok listáját március 2-án közlik, míg a kutatás és annak további részletei a Figyelő március 3-án megjelenő számának 24 oldalas mellékletéből ismerhetőek majd meg.

Olvasóink írták

 • 2. info 2011. február 26. 17:07
  „"komolyabban vennék az imázsuk építését, hosszabb távon gondolkodnának, és nyilvánvalóan zsugorodna a feketegazdaság is, mivel e cégek is folyamatosan reflektorfénybe kerülnének...
  Csak egy ötlet. Dilettáns és ostoba."
  Az előzőt nem, de az utóbbit inkább többen válasszák.”
 • 1. novaklaszlo56 2011. február 26. 08:10
  „Ez igazán jó hír egy előremutató, okos kezdeményezésről. Ugyanezt meg kellene tenni az alacsonyabb iskolai végzettségűeket foglalkoztató cégek, munkahelyek kapcsán is, mert az is húzóerőt jelenthet a fiataloknak egy életpálya tervének a kialakításában. Ugyanis, ha tetszik, ha nem, a gazdaságoknak változatlanul és hosszú távon is szükségük lesz olyan munkaerőre, amely magasan (szak)képzett, de nem diplomás. Hacsak nem folytatódik az a meghökkentő és nevetséges/bosszantó (kinek melyik) tendencia, amely szerint egy alkalmazásban lévő irodai takarítónak az Alfa & Ómega University köztisztasági fakultásának a budi, vagy az irodai takarítói szakán megszerzett diplomára van szüksége ahhoz, hogy végre munkába állhasson, mert nem elég neki a takarításhoz használt vegyszerekkel kapcsolatban elvégzett tanfolyam és munkavédelmi tájékoztató, amelyekből eredményesen levizsgáztatta a munkaadója, és amely vizsgáról jegyzőkönyv készült mindkét érintett (munkaadó és munkavállaló) aláírásával.
  A lényeg: a fenti kutatás és az eredmények közzététele nagyon üdvözlendő! Ki kellene ezt terjeszteni a nem diplomás pályakezdők körére is, és akkor talán az alacsonyabb iskolai végzettségűeket is nagy számban foglalkoztató munkáltatók (építőipar, mezőgazdaság, stb.) is komolyabban vennék az imázsuk építését, hosszabb távon gondolkodnának, és nyilvánvalóan zsugorodna a feketegazdaság is, mivel e cégek is folyamatosan reflektorfénybe kerülnének...
  Csak egy ötlet. Dilettáns és ostoba. Vagy mégse?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kigyulladt egy ház Szigetszentmiklóson

Kigyulladt egy családi ház tetőszerkezete péntek este Szigetszentmiklóson, egy ember feltehetően… Tovább olvasom