Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Megjelent Havasi Balázs új crossover-albuma

Megjelent a crossover műfaj fiatal zongoravirtuózának "Nappalok és éjszakák" c. albuma.

Néhány évvel ezelőtt feltűnt egy fiatal magyar zongoraművész, aki szinte minden szempontból szakított a konvenciókkal, de ezt igazán senki nem vette tőle zokon.

Virtuóz ujjai alól csodálatos természetességgel gördülnek elő a legnehezebb futamok is, de híjával van minden, a művészeknek tulajdonítható manírnak. Könnyen elképzelhető, hogy nem pontosan tudja különleges zenei adottságát kellőképpen felmérni, hiszen mielőtt leül a zongorához egy jóképű, laza, mosolygós sráccal van dolgunk, de amikor játszani kezd hangszerén, igazi földön kívüli zenei élményt képes nyújtani.

Balázs utólag is hálával gondol a szomszédokra, akik végtelen türelemmel és később csodálattal hagyták falaikon évekig "átszűrődni" - a nem mindig pianóban játszott - dallamokat, s talán ők is megérezték, hogy a kis Balázska a játszóteret nem ok nélkül cserélte le a nagy zongorára.

Új albuma, amely a "Nappalok és éjszakák" címet viseli, minden korábbinál jobban tükrözi a művész sokrétű egyéniségét, ugyanis a feldolgozások - a "Beverly Hills-i zsaru", a "Mátrix", vagy a "Love Story" zenéje - mellett  zömében  saját darabokat tartalmaz.
A lassú és gyors tempók, a pianok és forték váltakozása jelzi az idő múlását. Nappal, éjszaka, megint nappal, megint éjszaka és a hozzájuk tartozó hangulatok: szerelem, csalódás, öröm, szomorúság. Mindez rendkívül érzékletesen, természetesen zenében elbeszélve.

Külön értéke az albumnak a kitűnő csellista, Koloss Krisztina közreműködése. A cselló és a zongora párbeszéde leginkább az album első számában, a "Napvihar"-ban jelenik meg karakteresen.
Ágnes Vanilla Havasi Balázzsal közös szerzeményüket, a "Deja Vu"-t, énekli angolul Balázs zongorakíséretével, ami szintén rendkívüli zenei csemege az albumon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

800 millió forint már a kár

Még mindig körözi a rendőrség Faller Ákost, akit jelentős értékre elkövetett csalással gyanúsítanak. A Langterra Bt. tulajdonosának a neve az úgynevezett napraforgóügyben vált ismertté. A sértettek ügyvédje szerint mintegy 800 millió forintos kár érte a termelőket., akik még mindig bíznak abban, hogy megkapják a pénzüket. A rendőrség még mindig körözi Faller Ákost. Tovább olvasom