Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 11°C Még több cikk.

Megjutalmazta kormánya tagjait a miniszterelnök

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök úgy határozott, hogy a kormány azon tagjainak, akikre az elmúlt fél évben a reformok és a középtávú fejlesztéspolitika megalapozásában és elindításában meghatározó szerep hárult, a többletmunkát jutalommal honorálja.
A kormányfő az említett szempontok alapján az alábbi jutalmakat ítélte meg:

Bajnai Gordon fejlesztéspolitikai kormánybiztosnak 1 havi illetményének megfelelő összeget az Új Magyarország Fejlesztési Terv elkészítéséért, a fejlesztési terv szakmai és társadalmi egyeztetésének sikeres lebonyolításáért, az operatív programok előkészítéséért.

Gráf Józsefnek, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium vezetőjének 1 havi illetményének megfelelő összeget a széleskörű partnerségen nyugvó új agrárpolitika megteremtéséért, valamint az Új Magyarország Vidékfejlesztési Terv eredményes végrehajtásáért.

Kiss Péternek, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium vezetőjének 3 heti illetményének megfelelő összeget a fenntartható és igazságos nyugdíjrendszer új szabályozásában, valamint a szociális ellátórendszer átalakításában elvégzett munkájáért.

Szekeres Imrének, a Honvédelmi Minisztérium vezetőjének 3 heti illetményének megfelelő összeget a magyar haderőreform folytatásáért, a minisztérium hatékony átszervezéséért.

Hiller Istvánnak, az Oktatási és Kulturális Minisztérium vezetőjének 3 heti illetményének megfelelő összeget a felsőoktatási reform második szakaszának előkészítéséért és elindításáért.

Molnár Lajosnak, az Egészségügyi Minisztérium vezetőjének 2 heti illetményének megfelelő összeget az egészségügyi reformtörvények kidolgozásában nyújtott teljesítményéért, illetve az egészségügyi reform első ütemének elindításáért.

Veres Jánosnak, a Pénzügyminisztérium vezetőjének 2 heti illetményének megfelelő összeget a konvergenciaprogram elkészítéséért.

A miniszterelnök idén értékelte utoljára a kormányzati munkában miniszteri jogosítvánnyal és felelősséggel rendelkező vezető munkatársak teljesítményét a korábbi kormányzati ciklusokból öröklött eljárás szerint. Gyurcsány Ferenc ugyanakkor a differenciálással és a jutalmak összegének mértéktartó meghatározásával, valamint a jutalmak és az értékelés nyilvánosságra hozatalával szakított elődei gyakorlatával. A jövő évtől, az új teljesítményértékelő rendszer bevezetésével a premizálás az előre meghatározott, nyilvános követelményeknek megfelelően történik majd.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

FC Fehérvár

3 (2) FC Sopron 1 (0)

Székesfehérvár, Borsodi Liga-mérkőzés, 1500 néző. V.: … Tovább olvasom