Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Megkezdődött a diákmunkaszezon

Tilos az éjszakai munka, az ügyelet és a túlóra, és kötelező a szerződés - mindez a nyári munkát vállaló diákokra vonatkozik. Megkezdődött a nyári szünidő, és ezzel egy időben a diákmunka szezon.
A szakemberek szerint a legbiztonságosabb, ha iskolaszövetkezeten keresztül vállalnak munkát a fiatalok, mert így akkor is megkapják a fizetésüket, ha a munkaadó nem fizet.

Megkezdődött a nyári szünidő és ezzel egy időben a diákmunka szezon is. Szűcs Attila, az Iskolaszövetkezetek Országos Szövetségének titkára azt mondta, hogy nagyon fontos, hogy a munkaszerződésből egy példányhoz ragaszkodjon az illető, a munkakezdés előtt. Emellett vezesse rendesen a jelenléti ívet, hogy utána dokumentálható legyen, hogy hol dolgozott és mennyit és joggal lépjen fel, bármilyen követeléssel, amihez úgy érzi, joga van.

A diákok kétharmada ma már iskolaszövetkezeteken keresztül vállal munkát. Ők nem a céggel szerződnek, ahol dolgozni fognak, hanem a szövetkezettel, amely ellátja az érdekképviseletüket is. Így például, ha a cég nem fizetné ki a munkát, a diákok akkor is megkapják a fizetésüket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kifogyott a tartály, már nem szivárog a klórgáz Bátán

Kifogyott a tartály, már nem szivárog a klórgáz Bátán. A tűzoltók este hat órakor habbal locsolták… Tovább olvasom