Délmagyar logó

2019. 07. 18. csütörtök - Frigyes 15°C | 25°C Még több cikk.

Megkezdődött a kerepesi iskola-ügy tárgyalása

Megkezdődött a kerepesi iskola-ügy tárgyalása csütörtökön a Fővárosi Bíróságon.
A pert a kerepesi Széchenyi István Általános Iskola kezdeményezte, azt kérve a bíróságtól, hogy helyezze hatályon kívül az Oktatási Hivatal 1 millió forintos szabálysértési bírságát, amelyet cigány gyermekek vitatott elkülönítése miatt szabott ki.

A csütörtökön megkezdődött per alperese az oktatási miniszter, mert ő utasította el az iskola fellebbezését, és hagyta jóvá az ilyen jellegű ügyekben - a Független Hírügynökség értesülése szerint - eddig valaha kiszabott legmagasabb összegű bírságot.

A kerepesi iskola jogi képviselője, Gaudi-Nagy Tamás szerint egyes gyermekek külön csoportba beosztása szigorúan oktatásszakmai alapon történt, szó sincs semmiféle etnikai alapú megkülönböztetésről.

A miniszter jogi képviselője, Vécsey Gábor a kereset elutasítását kérte, mondván, az 1 millió forintos bírságról szóló határozat jogszerű. A perbe be kíván avatkozni a miniszter mellett az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyermekeknek Alapítvány elnevezésű civil szervezet is.

A tárgyalás június 8-án tanúk meghallgatásával folytatódik.

Olvasóink írták

  • 2. dodó 2009. február 12. 20:37
    „Fogadunk, hogy veszít az iskola?”
  • 1. cartagonova 2009. február 12. 19:15
    „Miért baj az ha egy iskola komolyan veszi a feladatát,hatékonyan akar oktatni, ennek érdekében elkülöníti a deviáns,más módszert igénylő,a normális tanítást lehetetlenné tevő, mélyen az átlagszint alatt szocializálódott purdékat? Hiller Piszti, járasd te a gyerekedet cigánytöbbségű osztályba! Hajrá Kerepes!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb tanárok a szexoldalakon

Egy Jász-Nagykun-Szolnok megyei iskola öt pedagógusának arcképe került fel a napokban egy… Tovább olvasom