Délmagyar logó

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 5°C | 12°C Még több cikk.

Megkezdődött a kisgyermekét éheztető fényevő pere

Hétfőn a Fővárosi Bíróságon megkezdődött annak a fiatalembernek a pere, aki a vád szerint vallási téveszmék miatt csaknem halálra éheztette kétéves kislányát. A médiában "fényevőként" emlegetett mérnök élettársa, a kisgyermek édesanyja belehalt az önkéntes koplalásba.
A vád szerint az egykori kitűnő tanuló, most 38 éves kohómérnök, aki egy időben egyetemi tanársegédként is tanított, a szintén diplomás élettársával együtt a megvilágosodás elérésére törekedett, de mert a gonosz varázslók praktikáitól féltek, visszahúzódtak a világtól. Tavaly tavasszal léböjtbe kezdtek óbudai lakásukban, koplaltatták az alig 2 éves kislányukat is. A sanyargatás következtében a fiatalasszony 2007 májusában szó szerint éhen halt, a fiatalembert és a kisgyermeket életveszélyes állapotban szállították kórházba.

Az akkor 2 éves kislány testsúlya még a 6 kilogrammot sem érte el, ami egy rendesen fejlett néhány hónapos csecsemő testsúlyának felel meg. Az ügyészség a férfit 14 éven aluli sérelmére különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérletével és kiskorú veszélyeztetésével vádolja, ugyanakkor hangsúlyozza, hogy a vádlott a szakértők szerint nem beszámítható.

A történtek után az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyintézetben ápolt vádlott fiatalember ártatlannak vallotta magát a hétfői tárgyaláson és hangoztatta, hogy elhunyt élettársa Szent András reinkarnációja volt, kislányuk Szent Péter reinkarnációja, ő maga pedig Szent Pál apostolé. Azt mondta, mindezt Jézus tudatta velük, hozzátette, hogy nézeteik a keresztény valláson, a buddhizmuson és egy indiai vallási közösség Indiában megismert tanításain alapulnak.

Céljuk a tökéletes szeretet és a megvilágosodás elérése. Meggyőződése, hogy lányuk lesz Isten országának - úgymond - alapköve, szerinte a kisgyermek a megvilágosodás tizedik, vagyis legmagasabb szintjén van, és rendelkezik az Atya tudásának 95 százalékával. Arra a bírói kérdésre, hogy miért nem mutatták meg a kicsit soha orvosnak, a vádlott azt válaszolta, az orvos lehetett volna fekete mágus, aki mágiát küldhetett volna a gyermekre.

A per csütörtökön tanúk és szakértő meghallgatásával folytatódik.

Olvasóink írták

 • 6. piszkavas 2008. november 25. 10:39
  „Egy fényevő keresztény-buddhista-hindu, aki Szent Pál reinkarnációja... Vajon ugyanúgy világosodott meg, mint Pál? Kislányuk Szent Péter reinkarnációja, aki az Úr "tudásának" 95%-val bír. Kíváncsi lennék milyen bonyolult matematikai egyenlethalmazzal számolták ki az Atya tudásának a 95%-át, pláne ha az Úr bölcsességét végtelennek feltételezzük. A kislány szerintem akkora egy Wizard lehet LEVEL 10-en, hogy nem kell paráznia a fekete mágusoktól, simán lenyomja őket bármilyen varázslattal... Sőt apját-anyját megvédené, akik feltehetőleg szeplőtlenül, szellemi-lelki harmóniában hozták világra glória-várományos csimotájukat...
  Sajnálom szegény gyermeket, szerintem őt senki nem kérdezte akar-e megvilágosodni.”
 • 5. 751510 2008. november 25. 10:04
  „Agymosott vallásbuzi köcsög.”
 • 4. zoli123 2008. november 25. 09:15
  „Idióta elmebeteg fax”
 • 3. KukoricaJancsi 2008. november 24. 22:07
  „Ezennel megállapítom, hogy mindenki bolond!

  Mégpedig négyszeresen is:
  A mindenki bolondsága pedig abban áll, hogy
  1: mindenki azt hiszi, hogy az az igaz és valós, amit ő gondol, és úgy, ahogyan ő gondolja.
  2: Ha pedig más emberek mást tartanak igaznak vagy/és máshogy, akkor azt bolondnak tartja.
  3: Nem veszi észre, hogy ha más ember igaznak és valóságosnak tart valamit, akkor azt éppen olyan érzések, és szubjektív indokok miatt tartja igaznak mint bárki más.
  4: Egyesek ezen bolondság miatt még kisebb nagyobb háborúságra is képesek kezdve a mások sértegetésével, és befejezve az öngyilkos merénylőkkel.”
 • 2. mileszmost 2008. november 24. 20:36
  „Hűűűűhaaaa...
  Orvos látta már, ja persze, igen.. :S”
 • 1. kutyuka 2008. november 24. 15:21
  „Barom,barom,barom!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A fa ütötte agyon a favágót

A kivágott fa ütött agyon egy favágót vasárnap egy Baranya megyei erdőben. Tovább olvasom