Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Megkezdődött a pedagógusok országos sztrájkja is

Reggel nyolc órakor megkezdődött a pedagógusok országos sztrájkja is. Azt nem tudni, hogy pontosan mennyien szüntetik be a munkát, a szervező Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) szerint több száz iskolát érinthet az akció.
A gyerekek egyetlen intézményben sem maradnak felügyelet nélkül a sztrájk ellenére sem.

A tanítási idő kezdésével, reggel nyolc órakor országszerte számos iskolában kezdődött meg a sztrájk. Kerpen Gábor, a szervező PDSZ elnöke a Független Hírügynökségnek azt mondta: az előzetes adatok szerint több száz iskolát érinthet a munkabeszüntetés, a sztrájkoló pedagógusok száma pedig ezres nagyságrendű. Bár leginkább a tanítási idő megkezdésével egy időben szokott megkezdődni a sztrájk is, a kezdés idejét és a munkabeszüntetés időtartamát az adott intézmények határozzák meg. Mint mondta: ők annyit kértek hogy a hat órát ne haladja meg. Úgy becsülik, hogy az intézmények zömében kétórás munkabeszüntetést tartanak, tíz-tizenöt százalékuk tartja csak hat órán keresztül.

Kerpen Gábor leszögezte: a gyerekekre az iskolákban, óvodákban és oktatási intézményekben vigyázni fognak, senki sem marad felügyelet nélkül.

A pedagógusok a Liga Szakszervezetek és a Munkástanácsok Országos Szövetsége által megszervezett sztrájkhoz csatlakoztak. Az érdekképviseletek a több-biztosítós modell bevezetése és a nyugdíjrendszer átalakítása miatt tiltakoznak.

Olvasóink írták

  • 1. S.Grandpierre Cecília 2007. november 21. 09:13
    „Gratulálok! Végre a pedagogusok is kimennek az utcára. Hisz az értelmiség véleménnyilvánítása szinte kötelező. Az írók feladata is az, hogy őszintén, nyíltan megírják a visszásságokat, hiszen őket írástudoknak nevezik. A tanárok pedig a jövő nemzedékének, kell, hogy példát mutassanak.Nem lehet az értelmes "emberfő" megalkuvó. Nem azért "kapta" és harcolt meg tudásáért, hogy burokba tartsa, vagy színjátékot folytasson, bármilyen érdeke is fűzné ahhoz. A tisztességes embert nem lehet megvenni! Én még mindig ezt vallom és ezt is fogom! Mert ezt láttam példaként a szüleimtől, tanárnőmtől, és mindenáron, akármi áron is ezt viszem tovább!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rajtaütöttek a DVD-másoló férfin

Több ezer másolt dvd-t, borítók előállításához és a másoláshoz szükséges számítástechnikai… Tovább olvasom