Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Megkezdődött a Zsanettet hazakísérő rendőrök bűnpere

Hétfőn a Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsa előtt megkezdődött a Zsanettet hazakísérő rendőrök bűnpere. Az öt rendőrt szolgálatban kötelességszegéssel és hivatali visszaéléssel vádolják, mert az iratok nélkül autót vezető fiatal lányt, parancsnoki engedély nélkül hazakísérték a papírjaiért és szabálysértése miatt nem jártak el ellene.
Eredetileg az ügyben szereplő rendőrőrmestereket, illetve zászlósokat azzal gyanúsították, hogy 2007. május 4-én hajnalban megerőszakolták az akkor 21 éves lányt, akit a Múzeum körúton igazoltattak, de végül nem emeltek a nemi erőszak és vesztegetés miatt vádat ellenük. Zsanett jogi képviselője a múlt héten pótmagánvádas eljárást kezdeményezett az állítólagos erőszak miatt.

A Varga Béla hadbíró tábornok bűntető tanácsa előtt megkezdődött perben szerdán, azért vádolják az öt rendőrt, mert az ügyészség szerint, engedély nélkül elhagyták szolgálati helyüket és sem elő nem állították, sem fel nem jelentették Zsanettet, aki a rendőrök szerint, iratok nélkül vezetett és nem volt bekötve a biztonsági öve.

A tárgyaláson mind az öten ártatlannak vallották magukat és azt hangoztatták, hogy semmiféle szabályszegést nem követtek el. Az elsőrendű vádlott kiemelte, hogy miután egy igazolványok hiánya miatti előállítás órákat is igénybe vehetett volna, a "polgárbarát rendőrség" szellemében "rugalmasabb végrehajtásra törekedtek". A rendőrök azt is elmondták, hogy megsajnálták a szerelmi szakítása miatt sírdogáló fiatal leányt.

A tanúként meghallgatott Zsanett - aki 4 testőr kíséretében érkezett a bíróságra - azt állította, hogy minden irat nála volt, de el akarták venni a jogosítványát, mert nem volt bekötve a biztonsági öve. Zsanett szerint a rendőrök csak azért mentek vele haza, mert pénzt ígért nekik.

A tárgyaláson tanúként meghallgatták Zsanett ismerőseit, valamint meghallgattak több rendőrtisztet is.

A per március 18-án további tanúk meghallgatásával folytatódik és ítélet is várható.

Olvasóink írták

  • 1. Cseter János 2008. március 04. 09:00
    „Kirakat per? Régebben a Kisalföldban lehetett olvasni, hogy egy szépkorú hölgy mondott köszönetet a derék rendőreinknek. Mivel lekéste a vanatot, amely egyik városból vitte volna a másikba. Derék rendőreink vitték el a zene koncertre! Persze nekik ép arra volt a dolguk volt a magyarázat! Lehet, hogy akkor még nem volt divat a bűnözők üldözése, vagy talán nem is volt ennyi bűnöző mint manapság.
    Ki tudja? Hát, hogy nem lettek meggyanusítva nemi erőszak miatt talán a becsületes munka és a lovagias eljárásnak köszönhető?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megalakult a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület

A feketegazdaság elleni fellépés érdekében alakult meg hétfőn a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület,… Tovább olvasom