Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Megkezdte a reálhozamok kifizetését az AXA

Az AXA Nyugdíjpénztár több mint 150 ezer pénztártagja számára fizet ki reálhozamot és/vagy tagdíj-kiegészítést.
Az AXA Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár augusztus 1-jével megkezdte a reálhozamok és a tagdíj-kiegészítések kifizetését, és ezeket a jogszabályokban meghatározott határidőig, augusztus 31-éig valamennyi pénztártagjának kifizeti - közölte az AXA csoport pénteken.

Az AXA Nyugdíjpénztár 271 milliárd forint tagi vagyont utalt át a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapnak, ebből az összes hozam 64 milliárd forintot tesz ki. Az AXA Nyugdíjpénztár az Államadósság Kezelő Központtól ennek 10 százalékát, összesen 6,4 milliárd forintot igényelt vissza és fizet ki reálhozamként pénztártagjai részére, míg a tagdíj-kiegészítések visszaigénylésének és kifizetésének összege 1,9 milliárd forint. A legmagasabb kifizetési összeg eléri a 4,2 millió forintot.

Az AXA Nyugdíjpénztár több mint 150 ezer pénztártagja számára fizet ki reálhozamot és/vagy tagdíj-kiegészítést, átlagosan 55 ezer forint értékben. A kifizetett reálhozamok több mint egyharmada meghaladja az 50 ezer forintot és 1400 feletti azon ügyfelek száma, akik 500 ezer forintot meghaladó reálhozamra számíthatnak.

Augusztus 1-jén az AXA Nyugdíjpénztár 67 ezer 621 tagja vette kézhez reálhozamát és/vagy tagdíj-kiegészítését, összesen 4,7 milliárd forint értékben. Augusztus 31-éig több ütemben további közel 90 ezer pénztártagja számára fizet ki összesen 3,6 milliárd forint értékű reálhozamot és/vagy tagdíj-kiegészítést az AXA.

Az AXA Nyugdíjpénztár a kifizetést követő 5 munkanapon belül egyéni számlaértesítő formájában részletes kimutatást küld a számlázásról, illetve a kifizetett összegről valamennyi pénztártagjának.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

1494,5 milliárd az államháztartás hiánya az első 7 hónapban

Az államháztartás - helyi önkormányzatok nélküli - hiánya 1494,5 milliárd forint volt az év első hét… Tovább olvasom