Délmagyar logó

2019. 02. 15. péntek - Kolos, Georgina -1°C | 9°C Még több cikk.

Megkezdte idei akciósorozatát a Zöld Kommandó

Júliusig a környezetvédelmi felügyelőségek dolgozói különösen az illegális szemétlerakóra és autóbontókra, valamint a színesfémlopásokra figyelnek. Az országos akciót Fodor Gábor környezetvédelmi és vízügyi miniszter indította el, Székesfehérváron.
A környezettudatos magatartás erősítése, a zöldbűnözés visszaszorítása a fő célja, a tavaly megkezdett Zöld Kommandó akciónak. Idén az illegális szemétlerakásra, az illegális autóbontásra és a színesfémlopásokra figyelnek különösen a környezetvédelmi felügyelőségek dolgozói. A környezetvédelmi és vízügyi miniszter a székesfehérvári Zöld Kommandó akcióján, egy MÉH telep ellenőrzésén vett részt.

Fodor Gábor elmondta: a Zöld Kommandó tavaly 1304 helyi ellenőrzést tartott, 16 esetben büntetőeljárást kezdeményezett, és több mint 217 millió forint bírságot vetett ki. Az idei akció márciustól júliusig tart, majd a nyár után folytatódik. A miniszter "zéró toleranciát" hirdetett a zöldbűnözéssel szemben, ezért ettől az évtől megerősített létszámmal végzik feladatukat a zöld hatóságok. 227-tel többen dolgoznak majd a felügyelőségeken, és a főfelügyelőségen. A bővítéstől nem a büntetések számának növekedését várják, hanem a megelőzés hatékonyságának növekedését.

Olvasóink írták

  • 1. pöttyös 2008. március 30. 23:45
    „Na ez még nem baszogatott bennünket,csak a kikirics,vagy kikelet.
    Már annyi ellenőr van hogy arra keresünk!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szénakazaltűzben halt meg egy kislány Somogy megyében

Szombaton reggel a Somogy megyei Taranyban meghalt egy négy éves kislány, mert lángra kapott az a… Tovább olvasom