Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Megnevezte ombudsman jelöltjeit az államfő

Péterfalvi Attilát jelöli az adatvédelmi biztosi posztra Sólyom László köztársasági elnök. A jövő nemzedékek ombudsmanjának pedig Fülöp Sándort javasolja az államfő. Sólyom László pénteken a Sándor-palotában mutatta be jelöltjeit a parlamenti pártok képviselőinek. Az államfő egyébként Pérterfalvi Attilát és Fülöp Sándort is jelölte már a posztokra, de mindkettőjüket leszavazta az Országgyűlés.
Sólyom László, köztársasági elnök pénteken a pártok képviselőinek azt mondta: előre jelezte, hogy a hat korábbi jelöltjéből választ ismét az adatvédelmi biztosi, illetve a jövő nemzedékek ombudsmani tisztségre, szerinte ugyanis ők a legalkalmasabbak.

Az államfő hangsúlyozta: igyekezett figyelembe venni a pártok véleményét és két olyan jelöltet nevezett meg, akik a legtöbb "igen" szavazatot kaptak már a korábbi szavazásokon is és akik sem a bizottságokban, sem pedig a szavazás utáni nyilatkozatban sem kaptak negatív véleményt. Péterfalvi Attila és Fülöp Sándor is egyébként 207 -207 támogató voksot kapott korábbi jelöléseik alkalmával, megválasztásukhoz azonban 2/3-os támogatás kellett volna. Sólyom László azért is bízik a képviselők támogatásában ezúttal, mert érkeztek olyan jelzések a pártok részéről, hogy egy-egy jelöltje a "párosítás" miatt nem kapott megfelelő számú szazatot.

Sólyom László egyébként azt kérte a pártok képviselőitől, hogy a frakciók is hallgassák meg jelölteket, így ugyanis ők személyesen fejthetik ki álláspontjukat és a képviselők valóban megalapozottan dönthetnek támogatásukról.

Olvasóink írták

 • 2. mérges 2008. május 09. 22:39
  „Sólyom milyen államfő,hogy nem látta hogy ez a párosítás nem lesz jó ?
  Ő is inkább csak akadályozza a munkát. Semmi politikai érzéke nincs.
  Tutyi-mutyi ember,semmi hozzáértés.Csak a lakása kiválasztásához értett,na meg a bazsarózsához.
  Húzzon túrabakancsot és tünjön el.”
 • 1. politikai elit 2008. május 09. 20:35
  „Nem szavazzuk meg akkor sem!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kocsis Zoltán vezényel pünkösdkor a Zenekadémián

Liszt Ferenc két művét, az Obermann völgye és a Haláltánc című darabokat, valamint Richard Strauss… Tovább olvasom