Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Megnevezték az új államtitkárokat is

A kormányfő megnevezte jelöltjeit az eddigi SZDSZ-es minisztériumok megüresedett államtitkári posztjaira. A kormányszóvivői iroda hétfői közleménye szerint Gyurcsány Ferenc ezen kívül egyes tárcáknál a meglevők mellé új államtitkárokat kíván kinevezni. A kormányfőnek összesen 9 új államtitkár jelöltje van.
A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztériumban az államtitkár jelölt Oláh Lajos, országgyűlési képviselő, a környezetvédelmi bizottság tagja. Az Egészségügyi Minisztériumban Vojnik Mária, aki a tárca korábbi politikai államtitkára volt. A leendő Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium államtitkári posztját Puch László, az Országgyűlés gazdasági bizottságának elnöke fogja betölteni.

Két államtitkár irányítja majd a szakmai munkát a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztériumban: Burány Sándor országgyűlési képviselő, aki jelenleg a Fejlesztéspolitikai Irányító Testület tagja, valamint Molnár Csaba országgyűlési képviselő, az Országos Területfejlesztési Tanács tagja, az Új Tulajdonosi Program kormányzati feladatait koordináló miniszterelnöki megbízott.

Az önálló Önkormányzati Minisztériumba - Ujhelyi István mellé - Jauernik Istvánt, a parlament önkormányzati és területfejlesztési bizottságának elnökét jelöli államtitkárnak a miniszterelnök. A Szociális és Munkaügyi Minisztériumban Simon Gábor államtitkár mellett a jövőben ezt a tisztet be fogja tölteni Korózs Lajos is, aki egyébként korábban is ellátta ezt a feladatot.

Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumban is két államtitkár lesz, az új jelölt Avarkeszi Dezső, az Alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottság elnöke, korábbi kormánybiztos. Az Oktatási és Kulturális Minisztérium szakmai tevékenységét is segíti majd egy új államtitkár Csák Ferenc tárcaközi egyeztetéssel megbízott miniszteri biztos.

Olvasóink írták

 • 7. S.Grandpierre Cecília 2008. április 28. 22:57
  „Ki büszke közülük bárkire? Miért?????”
 • 6. ken 2008. április 28. 22:28
  „Minden sopronyi büszke lehet a kommunistáira. Walter Dezső nem lesz pénzügyminiszter? Hátha ott is sikerülne valamit kaparni az autószalonhoz...”
 • 5. Killerpista 2008. április 28. 22:00
  „Lehet, hogy valaki büszke Hiller Istvánra, mint Sopron nagy szülöttére, én nem tartozom közéjük.”
 • 4. Sorponyi 2008. április 28. 21:38
  „Valóban büszkék lehetünk, hogy városunk már három kormánytagot adott. Azon viszont ne csodálkozzunk, hogy Csák Ferenc nem kellett nekünk, mert sajnos még nem volt eléggé ismert, de ami még ennél is "rosszabb", ebben a társaságban túl magas az IQ-ja!”
 • 3. FJózsi 2008. április 28. 21:10
  „Halló soproniak! Csák Feri államtitkári megbizatást kapott. Sopronban nem kellett, Firtl kellett inkább! Vaú!Ehelyről is gratulálok Ferinek megtisztelő megbizatásához. Hiller István, Simon Gábor után Ő a harmadik kormánytagunk!Nem semmi!”
 • 2. hévalaki 2008. április 28. 20:19
  „@...szeretnéd ugye...@”
 • 1. Valaki 2008. április 28. 20:04
  „Megismétlődnek a kádári idők!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

8,25%-ra emelkedett a jegybanki alapkamat

A Monetáris Tanács 2008. április 29-i hatállyal 8%-ról 8,25%-ra emelte a jegybanki alapkamatlábat -… Tovább olvasom