Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Megnyílt az adventi Szeretet Posta Nagykarácsonyban

Megnyílt vasárnap a Fejér megyei Nagykarácsonyban az adventi Szeretet Posta, a rendezvényen ott volt a falu nevezetes lakója, a magyar Mikulás is.
A Szeretet Postán advent idején minden héten más-más ünnepi bélyegzővel látják el a "Karácsonyi posta" feliratú leveleket és képeslapokat.

Az ünnepi díszítésű postaépület előtti téren - ahol az idén először adventi vásár is várja a vendégeket - kórusmuzsika fogadta a megnyitóra érkezőket, majd a szépszámú gyereksereg üdvrivalgásától kísérve, tömött puttonnyal a vállán, megérkezett a Mikulás is.
Az ajándékosztásra azonban kicsit várnia kellett az aprónépnek, előbb ugyanis L. Simon László, a térség országgyűlési képviselője köszöntötte a teret zsúfolásig megtöltő közönséget, majd Schmidt Pál, a Magyar Posta vezérigazgatója jelképesen megnyitotta a Szeretet Postát, és arra biztatta a jelenlevőket, hogy kézzel írott üdvözlettel szerezzenek örömet szeretteiknek.

Miután elhangzottak a köszöntők és a falu közös adventi koszorúján meggyújtották az első gyertyát, a Mikulás szaloncukorral ajándékozta meg a gyerekeket, a nagykarácsonyi Vörösmarty Általános Iskola tanulói pedig betlehemes játékot mutattak be.

A Szeretet Posta ünnepi bélyegzése igen népszerű: tavaly több mint 120 ezer "Karácsonyi posta" felirattal ellátott küldeményt továbbították a szeretetpostások - Czinkócziné Farkas Judit postavezető és csapata -, valamint a munkájukat advent idején segítő, más postáról érkezett munkatársak.

A posta ilyenkor valóságos ajándékbolttá alakul át, a Nagykarácsonyba látogatók a képeslapok, ünnepi bélyegek mellett játékokat, díszeket, könyveket vásárolhatnak.
Kellenek is az ajándékok, mert nincs hiány látogatókban: minden évben tizenkét-tizenötezer gyerek érkezik a Mikuláshoz, aki rezidenciáján fogadja őket, beszélget velük, mesét mond, és ajándékkal szerez örömet nekik.

A Mikulásház már kicsi a látogatók megnőtt számához, ezért kihasználva a község nevében rejlő lehetőséget, az önkormányzat, valamint a programokat szervező társaság és alapítvány egy Mikulás birodalom kialakítását tervezi. A beruházást három ütemben szeretnék megvalósítani - mondta Scheier Zsolt polgármester az MTI-nek.
Először az új Mikulásházat és a hozzávezető Jóság kapuját, azaz a bejárati épületet, valamint egy közösségi diákszállást építenek fel. A beruházáshoz szükséges pénz nagy részét pályázat útján szeretnék előteremteni. Az első ütemre már benyújtották az engedélyezési terveket, a kivitelezést pedig "minél előbb" szeretnék megkezdeni.
A nagykarácsonyiak minden évben lelkesen készülnek a község nevezetes lakójához érkezők fogadására. A falu szélén szénából készített Mikulás köszönti a látogatókat, az utcákon pedig festett fenyőfákon, hóembereken olvasható a november eleje óta tartó Mikulás fesztivál programja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Időjárás: zömében eső és 5-7 fok várható

Reggelig borult lesz az ég, délnyugat felől egyre többfelé várható csapadék. Tovább olvasom