Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Mégsem lesz adóamnesztia

Egyelőre mégsem lehet kedvezményes adókulcs mellett hazahozni a külföldön tartott, le nem adózott jövedelmeket. A kormány őszre ígérte a jogszabálytervezetet, az azonban megrekedt az egyeztetési fordulók egyikében.
A korábbi pénzügyminisztériumi nyilatkozatok szerint ezermilliárd forintnyi pénz van külföldön, aminek a tíz százalékos adóztatásával tízmilliárdos bevételt könyvelhetne el az államkincstár. A 2007-es, a Magyar Közlönyben olvasható jogalkotási programban viszont nyoma sincs a tervezetnek.

Az eredeti javaslat szerint az összegeket tízszázalékos adóteher mellett lehetett volna egy hazai pénzintézeten keresztül Magyarországra juttatni. A tulajdonos pedig anonim maradt volna a hazai hatóságok előtt. A névtelenséget csak akkor kellett volna feladni, ha az adóhatóság - például egy vagyonosodási vizsgálat kapcsán - bukkan az összegre, és firtatja annak forrását. Az adózónak ekkor csak azt kellett volna igazolni, hogy amnesztiás pénzről van szó.

Az első tervezetet kockázatosnak találták. Teljes inkognitó mellett lehetett volna feketén, esetleg illegális tevékenység folytán keletkező pénzeket Magyarországon tisztára mosni. A szakértők pedig megkérdőjelezik azt, hogy a jövőben készíthető-e egyáltalán olyan jogszabály, amely biztonsággal kiszűri a feketepénzeket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Domínium a Rába partján

A Rába Domínium Ingatlan Kft. Győr-Moson-Sopron, Komárom és Veszprém megyében mintegy huszonnyolcezer négyzetmétert kitevő nyolc létesítmény gazdája, száznál több bérlője van világcégtől a kis magántársaságig. Évi bérleti bevétele mintegyhétszáz - millió, s a folyamatban lévő fejlesztéseinek értéke meghaladja a négymilliárdot. A Domínium feje Rigó László. Tovább olvasom