Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | -1°C Még több cikk.

Megsértett főorvosok, új munkaszerződések

Az egri Markhot Ferenc Kórház 1400 dolgozója közül eddig 935-en úgy döntöttek, hogy nem írják alá az új működtető, a Hospinvest munkaszerződését. Ha az orvosok és ápolók többsége később sem hajlandó szerződni a magáncéggel, a kórház "visszaszáll" a megyére.
A Hospinvest korábbi pályázati ellenfele, a jobboldali többségű egri önkormányzat továbbra is szívesen átvenné a kórház működtetését, ezt pénteken jelezte is az egészségügyi miniszternek Habis László, a város polgármestere.

Az egri kórház lapnak nyilatkozó orvosai szerint azok között, akik nem írták alá a Hospinvest munkaszerződését vannak olyanok, akiket a politika hevít: nem alkufolyamatnak tekintik a munkaszerződés megkötését, hanem ebben látják a baloldali többségű megyei önkormányzat megbuktatásának lehetőségét. Mások azért nem írnak alá, mert a Hospinvest által üzemeltetett másik két kórházból olyan híreket hallottak, amelyek arról szóltak, hogy szakmailag is rossz működtető a cég. Arról is nyilatkoztak az orvosok, hogy a Hospinvest megsértette őket.

Deák Gábor, a cég alelnöke elismerte: hibát vétettek, amikor kellő körültekintés nélkül készítették elő a munkaszerződéseket. Ígérte a következő hetekben új szerződést ajánlanak a dolgozóknak. Ha ezt 800-nál kevesebben írják alá, a kórház működésképtelenné válik, mivel az egészségbiztosító Eger esetében csak ekkora létszámnál hajlandó finanszírozni.

A Hospinvest februárban nyerte meg azt a pályázatot, amelyet a megyei önkormányzat a kórház működtetésére kiírt. A magáncégen kívül akkor két másik induló is volt: a debreceni egyetem és az egri önkormányzat. A város polgármestere pénteken járt Székely Tamás egészségügyi miniszternél, akinek jelezte: továbbra is készen állnak arra, hogy átvegyék a kórház működtetését.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Időseknek dirigál a békéscsabai tini bandavezér

Bűnbandát alapított egy 13 éves fiú Békéscsabán. A fiatal fiú rablási terveket eszelt ki és nála… Tovább olvasom