Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Megszondáztatták a sztrájkoló vasutasokat Miskolcon

Megszondáztatták a sztrájkoló vasutasokat kedden Miskolcon. A MÁV Igazgatóság tisztségviselői délután jelentek meg a Tiszai pályaudvaron, az indoklás szerint azért, mert állampolgári bejelentést kaptak, hogy a sztrájkolók közül sokan részegek.
Valamennyi sztrájkolót megszondáztatták, a szonda azonban egy esetben sem színeződött el - nyilatkozta a Független Hírügynökségnek Kovács Ferenc, a VDSZSZ területi ügyvivője.

Kovács Ferenc hozzátette: a szondáztatást jogszerűtlennek tartják, mivel a munkabeszüntetés alatt a sztrájkolóknak nincs munkavállalási kötelezettségük és a vasúti pályán sem tartózkodott közülük senki.

Kovács Ferenc kijelentette: az intézkedést a munkahelyi nyomásgyakorlás megnyilvánulásának tartják a MÁV részéről.

Olvasóink írták

 • 7. kitartás 2008. február 06. 12:24
  „Kedves Bognár Béla!
  Ez az el lehet menni duma nagyon ismerős. Talán a kedves főnöke mondta, akinek adni lehet a szavára.
  Én veletek vagyok vasutasok. Remélem eléritek a céljaitok legalább egy részét. Sajnos nem lesz egyszerű. Más országokban mellétek állnának az emberek, de ez az örök gyűlölködők hazája. Sajnos ez az elmúlt ötven év hibája. Segítsünk nekik, álljunk melléjük! Nem veszitek észre, hogy ez a kormány mindig egymásnak ugraszt mindenkit. Igy akar véget vetni a sztrájknak is. ugyanez volt a tüntetésekkel. Most szondáztatnak, majd rád küldik az APEH-et, ha úgy sem sikerül, akkor ellehetetlenítenek.
  Nem ismerős. A rendszerváltás előtt is így csinálták. A Fletóék pedig nagyon jó tanulók
  Tartsatok ki, bár nem lesz könnyű!”
 • 6. Kicsilány 2008. február 06. 11:05
  „Könnyen beszélsz a mai világban. Tudod Te, hogy hány munkanélküli van? Gyere Te is a vasúthoz, és akkor megtapasztalod az itteni munkát. Mi nem a pi...nkat vakargatjuk, mint a biztonsági őrök. A mi munkánk felelősségteljes. A nyugdíjas meg több nyugdíjat kap, mint egy vasutas átlagfizetése, aki nem a felsővezetésben van. Nem mindenkinek jár a korkedvezményes nyugdíj. Az orvosi ellátás sem teljesen ingyenes. Utazási kedvezmény? Meddig? Már tavaly is meg akarták szüntetni! Ha bekövetkezik, akkor nagyobb Sztrájk lesz, mint amit valaha el tudtak volna képzelni!”
 • 5. Bognar Bela 2008. február 06. 05:16
  „Tisztelt Vasutasok!Nem kötelezö a vasutnal dolgozni el lehet menni akkar biztonsagi örnek ott is jar egyen ruha. Ha nem eri meg anyagilag a vasutnal dolgozni akkor valtani kell”
 • 4. suhym 2008. február 05. 22:38
  „Miért ? Kap bért szerinted?

  "A sztrájk miatt kiesett munkaidőre a munkavállalót a díjazás és a munkavégzés idején járó egyéb juttatás
  nem illeti meg (Tv. 6. § (3) bekezdés)"

  Jogod van a vasutat igénybe venni, de a munkásnak meg joga van sztrájkolni! A minimális szolgálatatás biztosítása viszont nem a sztrájkoló, hanem a munkáltató feladata!

  Amúgy meg, egy nyugdíjas, ha éppen akar 90% kedvezménnyel utazhat buszon is!

  Sztrájkügyben további tájékozódásra itt egy link, amennyiben valóban érdekel, hogy tájékozódj:
  http://64.233.183.104/search?q=cache:cK-CtTOtHjEJ:www.vasasszakszervezet.hu/lapok/menu622.htm+sztr%C3%A1jkjog&hl=hu&ct=clnk&cd=1&gl=hu&lr=lang_hu”
 • 3. lalipap 2008. február 05. 21:30
  „Tisztelt vasutasok! Az önök hibájából nemtudtam az ügyemet elintézni! 60ezerFt nyugdíjból nekem megkell gondolnom, hogy milyen utazási eszközt veszek igénybe. Ha a vasút az állami tulajdon, akkor az állami alkalmazott ne sztrájkoljon, hanem dolgozzon. Aki nemveszi fel a munkát, az ne is kapjon bért, de még csak segélyt sem. Ha én állampolgár vagyok akkor jogomvan a vasutat is igénybe venni és nincs joga megakadájozni senkinek. Ha bent voltak a munkahelyükön, akkor igenis jogos volt a szondázás.”
 • 2. maci52 2008. február 05. 20:46
  „Kedves vasutasok:katonaság alóli felmentés a 70-es években ,KORKEDVEZMÉNYES NYUGDÍJ,munkaruha,orvosi ellátás,ingyen utazás az egész családnak,évente egyszer külföldre is,stb.”
 • 1. Mancikóka 2008. február 05. 20:04
  „Kedves Sztrájkolók!
  Mégis mit gondolnak meddig folytathatják ezt az "ostoba" tiltakozást?
  Mégis mit gondlnak, hogy az adófizetők pénzével meddig játszadozhatna?
  Tegyék dolgukat!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Katus Ferenc előzetes letartóztatásban marad

Két hónappal, azaz április 4-éig újra meghosszabbította a Szegedi Városi Bíróság Katus Ferenc, a… Tovább olvasom