Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Megszqnő alapítványok

A csornai önkormányzatnak négy közalapítványa és egy alapítványa van. Legutóbbi ülésükön a város képviselői úgy döntöttek, hogy ezek közül kettőt felszámolnak.
Ezek között van a Csorna Jövőjéért Közalapítvány, melyet annak idején Csorna kulturális életének támogatására, a közmqvelődési intézmények program- és feladatfinanszírozására hozott létre az önkormányzat. Az indoklásban szerepel, hogy a szervezet kevés tőkével rendelkezik, amiből céljait nem tudja megvalósítani. Ez az összeg közel 150 ezer forint, melyet az alapítvány megszqnése után az oktatási, kulturális és sportbizottság kap meg. A pénzből az intézmények rendezvényeit támogathatja a testület.
Szintén befejezi tevékenységét az Új Otthon Alapítvány Csornán. Létrehozásakor a fiatalok új otthonba költözését, az életkezdés támogatását tqzték ki célul, 50–100 ezer forinttal. Korábban a helyi nagyvállalatok nyújtottak anyagi segítséget, amire ma már nem lehet számítani. Az alapítványnak jelenleg mindössze 25 ezer forint felhasználható vagyona van. Mivel az önkormányzatnak erre a célra a költségvetésben van előirányzata, ezt az összeget hozzáteszik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMS 03.28.

Tovább olvasom