Délmagyar logó

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 16°C | 25°C Még több cikk.

Megszületett a bérmegállapodás Ferihegyen

6,5 százalékos, két lépcsőben megvalósuló béremelésről állapodott meg a Budapest Airport (BA) vezetése kedden a reptéri dolgozók szakszervezeteivel. A tárgyalásokon a munkakörülmények javításáról is megegyeztek - tájékoztatta a Független Hírügynökséget keddi közleményében a BA.
Megállapodott a Budapest Airport (BA) menedzsmentje és a Repülőtéri Forgalmi Dolgozók Független Szakszervezete (RFDFSZ), valamint a Légiközlekedési Dolgozók Független Szakszervezete (LDFSZ) által létrehozott sztrájkbizottság a béremelés mértékéről a Munkaügyi Közvetítő és Döntőbírói Szolgálat közreműködésével.

Ennek értelmében január 1-ére visszamenőlegesen a BA 6,5 százalékos átlagos alapbéremelést ad a munkavállalóinak, két lépcsőben. Az alkalmazottak alapbérét egységesen 5,8 százalékkal emelik, majd további 0,7 százalékot fordítanak a béraránytalanságok csökkentésére a Bérfelzárkóztatási Program első fázisában.

A felek abban is megállapodtak, hogy a Bérfelzárkóztatási Program második üteme 2008-ban valósul majd meg, a 2007-eshez hasonló mértékben.

A közleményből kiderül: a megállapodással egy időben a sztrájkbizottság megszüntette működését, és a szakszervezetek vállalták, hogy 2008. január 31-ig, ameddig a szerződés hatályos, nem kezdeményeznek munkabeszüntetést azokban a kérdésekben, melyekben a keddi megállapodás született.

A BA vállalta, hogy különös figyelmet fordít a rendes szabadságok kiadásának rendjére és a rendkívüli munkavégzés elrendelésére is. Folyamatosan monitorozni fogja a rendszert, és ahol szükséges, ott megvizsgálja a munkaszervezés megváltoztatásának lehetőségét, vagy felülvizsgálja az aktuális létszámkeretet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nemes segítők, jótékony célok

Félmillió forintos UniCredit-adomány segíti a kórházi ápolásra szoruló kis betegek gyógyulását. A… Tovább olvasom