Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Megszűnnek a megyei munkaügyi központok

Január elsejével megszűnnek a megyei munkaügyi központok. Ezzel párhuzamosan kezdi meg működését az új, regionális szervezet. Az átszervezés a tervek szerint nem jár létszámleépítéssel egyik munkaügyi kirendeltségen sem.
Hajdú-Bihar 13 munkaügyi kirendeltségén idén mintegy 55 ezer álláskereső fordult meg. A megyei igazgatóság év eleji vállalása szerint 21 500 dolgozót helyeznek el ebben az évben. Ezt a számot már novemberben sikerült ezerrel túlteljesíteni.

Az eredményes év ellenére jövőre már nem működik a Hajdú-Bihar megyei munkaügyi központ. Január elsejétől áll fel ugyanis a szervezet új, regionális vezetése. Az átszervezéssel a munkaügyi miniszter a Jász-Nagykun-Szolnok megyei igazgatóság vezetőjét bízta meg. Miskó Istvánné elmondta: mindhárom megyeszékhely fontos szerepet játszik majd a regionális szervezetben. A központ Nyíregyházán lesz. Oda kerülnek a képzési, a tervezési és az Eu koordinációs feladatok is.

Miskó Istvánné igazgató Jász-Nagykun- Szolnok megyei Munkaügyi Központ: Így Debrecenben lesz a jog és igazgatásnak a bázisa, informatikai, pénzügyi és humánpolitika bázisa. Szolnok pedig az ellenőrzés centruma lesz.

A szakemberek szerint az ügyfelek lesznek a átszervezés igazi nyertesei. Mivel a feladatmegosztás miatt számos adminisztrációs munka kerül a regionális központokba, így a helyi kirendeltségeken több idő jut az álláskeresőkre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mit jelent önnek a hűség napja?

Tovább olvasom