Délmagyar logó

2019. 02. 19. kedd - Zsuzsanna -3°C | 13°C Még több cikk.

Megszünteti tevékenységét a Reformszövetség

Teljesítette küldetését: elkészítette, majd a döntéshozók és a közvélemény elé tárta javaslatcsomagját.
A Reformszövetség a tagok döntése alapján április 2-án megszünteti tevékenységét, mivel a szakértők összefogásával létrejött szervezet az elmúlt hónapokban teljesítette küldetését: elkészítette, majd a döntéshozók és a közvélemény elé tárta azt a javaslatcsomagot, amelyet alkalmasnak ítélt az ország gazdasági helyzetének rendezését szolgáló válságkezelés feltételeinek megteremtésére, a középtávú kibontakozási program megalapozására.

A gazdasági és tudományos élet szakértőinek összefogásával létrejött Reformszövetség az elmúlt hónapokban feltárta a döntéshozók és a társadalom előtt a hazai gazdaság legfontosabb problémáit és az azok elhárítását gátló tényezőket, majd bemutatta a gazdasági teljesítőképesség növelését és a versenyképesség javítását szolgáló javaslatait. A javaslatcsomag egy minden eddiginél szélesebb és jelentősebb társadalmi vitát generált, melynek során a Reformszövetség tagjai megválaszolták a program egyes elemeivel kapcsolatos kérdéseket és felvetéseket, legyen szó a politikai erők vagy egyéb szakértők hozzászólásairól. A Reformszövetség köszönetet mond a szakértők munkájáért.

A javaslatok megvalósítása a döntéshozók feladata és felelőssége. A Reformszövetség - politikailag független szervezetként - befejezettnek tekinti küldetését. A javaslatok megvalósításával járó politikai folyamatokban a szervezetnek nem feladata részt venni. A szövetség tagjai saját posztjukon folytatják munkájukat, testületként a továbbiakban nem nyilvánítanak véleményt. A Szövetség tagjai és szakértői, mint az ország jövője iránt felelősséget érző személyiségek egyéni javaslataikkal és észrevételeik megfogalmazásával a jövőben is minden szakmai segítséget megadnak az ország gondjainak megoldásához.

A tagok bíznak abban, hogy a Reformszövetség küldetése során képes volt megteremteni a különböző nézeteket valló gazdasági és tudományos szakértők egyetértését az ország fejlődése szempontjából legfontosabb kérdésekben és munkájuk hatással lesz az elkövetkező időszak kormányainak tevékenységére is.

Olvasóink írták

 • 6. waterbear 2009. április 03. 12:42
  „Megszűnnek, mielőtt valaki feldobná, hogy ki is kérte erre őket...”
 • 5. Zs 2009. április 02. 20:49
  „Egy merék önjelölt, aki mai állítása szerint nem akar politizálni (csak megmondani a frankót... - -haha)”
 • 4. dodó 2009. április 02. 20:49
  „Egy ilyen cím olvastán elhomályosodik a szemem, elcsuklik a hangom!

  GYÁSZOLOK! VELEM GYÁSZOL EGY ORSZÁG!”
 • 3. garbon 2009. április 02. 19:04
  „Egy két hülye összeállt és azt hitte hogy az ország egy kánoán.”
 • 2. No.6-Sy 2009. április 02. 18:26
  „Helyes.”
 • 1. comet 2009. április 02. 17:43
  „"Teljesítette küldetését" Ki küldte ezeket, vagy ki bízta meg őket. Már a megjelenésük gyanús volt a csomagjuk meg méginkább, aztán amikor kiderültek a nevek...
  Inkább úgy fogalmaunék hogy megszűntek mert már nincs értelme tovább bohóckodni, Fleto vonalát Bajnai viszi tovább, hacsak a nép nem lesz elég határozott. Feladatukat a riogatást végül is teljesítették, ennél többre meg nem lettek volna képesek, de nem hiszem hogy más céljuk is lett volna.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lendvai Ildikó az egyedüli jelölt az MSZP elnöki posztjára

Azzal a feltétellel vállalta, hogy a párt vezetésében egy háromtagú új kollektív testület jöjjön… Tovább olvasom