Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Megtámadja a kórháztörvényt a Fidesz

Az Alkotmánybíróságon támadja meg a Fidesz a nemrég elfogadott kórháztörvényt, mert az úgy rendelkezik, hogy az intézmények pontos ágyszámait regionális szinten kell megállapítani. Régiók pedig hivatalosan nem léteznek, csak megyék.
Az Alkotmánybírósághoz fordul a Fidesz az egészségügyi ellátórendszer átalakításáról szóló törvény miatt - jelentette be Mikola István, a Fidesz egészsgéüggyel foglalkozó politikusa sajtótájékoztatón szerdán. Az Orbán-kormány egészségügyi minisztere azt mondta: csalódottak, hogy a köztársasági elnök aláírta a törvényt.

Mikola szerint a törvény azért alkotmányllenes, mert jelenleg Magyarországon nincsenek régiók, csak megyék, ezért nem járható út, hogy a Regionális Egészségügyi Tanácsokban döntsenek a kórházi ágyszámokról, az önkormányzatok feje fölött.

Az Országgyűlés múlt hét hétfőn fogadta el a törvényt, amelynek értelmében 39 súlyponti kórház lesz, amelyek minden betegségtípust gyógyítanak majd. A többi kórház esetében a törvény csak azt határozza meg, hogy régiónként az egyes szakterületeken hány ágy működhet. Azt, hogy ez egyes kórházakra lebontva mit jelent, azt a Regionális Egészségügyi Tanácsok döntik el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

''Ha igazul csináljuk, az eget is lilára festem''

Azt szokta mondani: elsősorban ember, csak másodsorban színész. Pedig Szeged színészkirályát, Király… Tovább olvasom