Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | -1°C Még több cikk.

Megújuló energiára váltanak?

A megyei önkormányzat a megújuló energiaforrásokról tartott környezetvédelmi konferenciát tegnap Győrött, a megyeháza dísztermében.
Polgármesterek, önkormányzati képviselők, mezőgazdászok, politikusok és kutatók vettek részt a telt házas tanácskozáson. A hazai energiapolitika által biztosított, várhatóan áprilistól pályázható támogatási lehetőségek ismertetését követően dr. Marosvölgyi Béla, a Nyugat-Magyarországi Egyetem tanára a biomassza-hasznosítás gyakorlati lehetőségeit és korlátait elemezte, míg az őt követő előadók a biogáz, a szélenergia, a növényi eredetű hajtóanyagok, a napenergia és a hőszivattyú alkalmazásának előnyeit vették sorra.

Az ismertetőket követő hozzászólók közül többen is az önkormányzatok pénztelenségére utaltak. Dr. Tóth Péter, a Széchenyi-egyetem környezetmérnöki tanszékének docense a megyében eddig már megvalósult példákra hívta fel a résztvevők figyelmét, Tompos Béla farádi polgármester pedig elmondta, hogyan segíti önkormányzatuk saját, olcsó energiára szoruló polgárait.

Cs. E.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ön szerint szemetes város Sopron?

Tovább olvasom