Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Megvédi a miskolci rendőrkapitányt a polgármester

Nem ért egyet a miskolci rendőrkapitány leváltásával a város polgármestere. Káli Sándor erről szombaton délután egy sajtótájékoztatón beszélt.
A politikus szerint a rendőrkapitány a vitatott nyilatkozatában csak tényeket és adatokat közölt, ezért ahelyett, hogy leváltják, támogatni kellene. Káli Sándor elmondta: délelőtt telefonon tárgyalt Draskovics Tibor, igazságügyi és rendészeti miniszterrel, akitől egyeztetést kért. Ez várhatóan hétfőn lesz, az országos és a megyei rendőrfőkapitány társaságában. A polgármester hozzátette: Pásztor Albertet kiváló szakembernek tartja, de mint fogalmazott, az elmúlt időszak eseményei túllépték a rendőrség lehetőségeit és a roma kérdés országos probléma lett.

A vasárnap öt órára tervezett békés demonstrációval egyetért, a megmozduláson a polgármester és több MSZP-s helyi és országgyűlési képviselő is jelen lesz.

Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, Pásztor Albert Miskolc rendőrkapitánya egy pénteki sajtótájékoztatón, ahol lopás- és rablássorozatok felderítéséről számolt be egyebek mellett azt mondta, hogy "valamennyi bűncselekmény, valamennyi elkövetője cigány volt" A kapitány azt is mondta: "Azt nyugodtan kijelenthetjük, hogy a közterületi rablások - amelyek ilyen erőszakos jellegű rablások - elkövetői cigány emberek. Igazából Miskolcon azt kell, hogy mondjam, hogy legfeljebb pénzintézetet vagy benzinkutat rabol ki magyar, minden más rablás viszont az ő részük"

Az eset miatt Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter kezdeményezésére Bencze József országos főkapitány azonnali vizsgálatot rendelt el. Ezzel egyidőben Pásztor Albert miskolci rendőrkapitányt a vizsgálat idejére más beosztásba vezényelték. Az eset után Farkas Félix a Mezőkövesdi Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke közleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz. Ebben azt írja "az általam is tisztelt ezredes úr elmondta azt, amit ha tetszik, ha nem de létezik." Lakatos Attila, borsodi cigányvajda pedig azt mondta a boon.hu-nak: soha nem volt semmilyen tüntetésen, de most, a Pásztor Albert melletti vasárnapi szimpátiatüntetésen ott lesz.

Olvasóink írták

 • 10. Power 2009. január 31. 22:32
  „Gusztosnak nincs más lehetősége! Semmihez nem ért, az érettségin kívül szerintem még szakmája sincs.
  Mit várhatunk egy ilyen politikustól, hiszen ebből él. Megmondták, hogy nekik nem az ország a fontos!
  Látványos időhúzás az egész cirkusz!”
 • 9. .suhym. 2009. január 31. 21:10
  „MTI 2009. január 31. 20:31
  Az SZDSZ miskolci szervezete is kiáll a rendőrkapitány mellett

  A Szabad Demokraták Szövetségének miskolci szervezete megdöbbenéssel értesült Pásztor Albert miskolci rendőrkapitány leváltásáról; a helyi SZDSZ meggyőződése szerint a leváltott főrendőrt vissza kell helyezni pozíciójába. T. Asztalos Ildikó, az SZDSZ miskolci elnöke az MTI-nek úgy fogalmazott: a miskolci liberálisok megdöbbenve értesültek Pásztor Albert leváltásáról, "ismerjük a kapitány úr munkáját, tiszteljük korrekt, őszinte, a probléma megoldására és nem elfedésére törekvő gondolkodását". A kapitány több alkalommal szólt a Miskolcon kialakult bűnözési szokásokról, annak társadalmi vetületeiről, "de sajnos a mai képmutató világunkban sok visszajelzést, segítséget nem kapott azoktól, akik ma ítélkeznek felette" - hangsúlyozta.

  A politikus az MTI azon kérdésére, hogy pénteken Gusztos Péter, az SZDSZ ügyvivője vonta kérdőre Pásztor Albertet, miként tartja számon a bűnelkövető magyar állampolgárok nemzetiségét, azt mondta: ezt nem Budapestről kell megítélni, itt kell élni, és megtapasztalni ezeket a viszonyokat.”
 • 8. joy 2009. január 31. 19:42
  „Az a gyanúm, megint egy nagyon jó szakemberrel kevesebb lesz az aktív állományban, mert rövid időn belül nyugdíjba megy.
  És megint százával szaporodik a tehetetlen rendőr, és sokezrével a bűnöző cigány, hiszen látható:

  a magyar jogalkalmazás a naplopó bűnözőket védi a tisztességes dolgozó-adózó emberekkel szemben!

  Ugyan ez a helyzet a fiatal bűnelkövetők ügyében is:
  Tehetetlenség, és egyre több a gyerekkorú büntethetetlen elkövető!

  Így szocializálódott a fölnövekvő ifjúság a szebbreményű 1990 után!”
 • 7. joy 2009. január 31. 18:58
  „Ezt alaposan elcseszte a volt pénzügyér úr.
  Suszter!
  Maradj a kaptafánál!

  Az már nagyon mély bajt jelez, ha a normális megnyilatkozásokban sem lehet egyszerű statisztikai adatokat nyilvánosságra hozni, mert valamelyik érintettje nem az ária fajhoz tartozik!

  Gusztostalankodni fűvel nem kellene nyílvánosan prolitikussként!

  Kíváncsi lennék, ha Pesten meglopnák és észlelné a tettest a szadeszes úr hogyan adna személyleírást róla?

  Az ilyen szemlesütős, hazug ideologizálás miatt vadul el egyre jobban a prolitikai közélet, és a mindennapok valósága. ez az oka, hogy egyre rosszabb lesz a másság elfogadása.

  Igen is, van cigánybűzözés!
  Sőt soxorosára növekedett 1990, az állítólagos megszabadulás óta!
  Ennek alapvetően két oka van:
  -1. A munkanélküliség őket súlytotta legjobban.
  -2. Van olyan befolyásos prolitikai párt: az SzDSz, amely a többség korlátozásával letudta lelkiismerete morgását a cigányság megoldatlan kulturális-gazdasági leszakadása miatt.

  A bal@ok meg olyanok mint a @, ahova lökik őket...”
 • 6. DMagóg 2009. január 31. 18:02
  „Hazudott? Nem!

  Gyűlöletet szított? Nem, mert izzik az enélkül is! Menjen az, aki a magas beosztásában homokba dugja a fejét!”
 • 5. legal 2009. január 31. 17:37
  „Véleményem szerint vissza kell helyezni rendőrkapitányi tisztségébe Pásztor Albertet.”
 • 4. DMagóg 2009. január 31. 17:36
  „Akkor is (igaza) van, ha azt mondjuk, hogy nincs. Szembe kell nézni vele, hogy van!
  Ha valaki nem mondja ki, csak gondolja, akkor az nincs is?
  Nem roma ellenesség ez, csak ténymegállapítás. Persze, vannak köztük tisztességesek is, erős kisebbségben!”
 • 3. achilleus 2009. január 31. 17:04
  „És még valami /kissé javítva/ - ígérem visszafogom magam!
  A rendőrfőkapitánynak nemcsak joga, hanem kötelessége is volt figyelmeztetni a veszélyre. Tehette volna valami virágnyelven is, de a lényeg a bűnmegelőzés. Ha például valaki látja, hogy 4-5 roma áll egy egyébként üres /miskolci/ buszmegállóban jól felfogott érdekében nem fog odamenni, ha tisztában van a veszéllyel, és általában is igyekszik elkerülni az ilyen helyzeteket, ezzel nemcsak saját testi és vagyoni biztonságáért tehet, de - bármily ellentmondásnak tűnik - a potenciális elkövetőknek is használ (mert azok alkalom híján nem lesznek bűnelkövetők.) A főkapitány akkor követett volna el kötelességszegést, ha nem figyelmeztet egyértelműen az általa jól ismert veszélyre.”
 • 2. kobold 2009. január 31. 16:54
  „A mai helyzetben nem nagyon vagyok rendőr párti, de most egyáltalán
  nem értek egyet ezzel a döntéssel . igenis elkell ismerni és tudomásul vennni,hogy
  van cigány bünőzes! miért kell azt megbüntetni aki ezt kimeri mondani??
  a kormány nagyot hibázik azzal , hogy ennyire védi a cigányokat ez igy csak
  jobban szítja a viszályt. már igyis robbanás előtti a helyzet.”
 • 1. papipa 2009. január 31. 15:36
  „Lélekben én is a tüntetésen vagyok! Sajnos nekem nagyon messze van, de ha közelebb lenne, akkor ott lennék. Hajrá FŐKAPITÁNY!!! A Drazsé meg duguljon el, mit akar polgárháborút?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Busszal ütközött egy rendőrautó Budapesten

Egy rendőr könnyebben megsérült, amikor összeütközött egy rendőrautó és egy BKV busz szombaton, nem… Tovább olvasom