Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Megvette a Népszabadság kiadóját a Mészáros Lőrinc-közeli Opimus

Az Opimus Press Zrt. vette meg a Mediaworks Hungary Zrt.-t - tették közzé a Budapesti Értéktőzsde honlapján.
A honlapon megosztott információk szerint az Opimus Group nyilvánosan működő részvénytársaság kedden arról tájékoztatta a részvényeseket, hogy az egyszemélyes tulajdonában lévő Opimus Press Zrt. megszerezte a Mediaworks Hungary Zrt. részvényeinek 100 százalékát.

A részvények átruházásához a Gazdasági Versenyhivatal kedden hozzájárult, a vevő a jóváhagyás időpontjától gyakorolhatja részvényesi jogait - tették hozzá.

A Mediaworks volt tulajdonosa, a Heinrich Pecina vezette Vienna Capital Partnersnek (VCP) közleményben tudatta az MTI-vel, hogy eladták a céget.

A közleményben egyebek mellett az áll, hogy a Mediaworks Hungary Zrt. alig pár évvel az alapítása után sikertörténetnek tekinthető: a cég több, korábban a Ringier AG, illetve az Axel Springer SE tulajdonában lévő lap felvásárlásával jött létre, majd idén szeptember végén több megyei napilap tulajdonjogát is megszerezte.

A tulajdonos cég azért döntött a Mediaworks azonnali eladása mellett, mert sokan érdeklődtek iránta, és mert a "Népszabadság kiadásának ideiglenes szüneteltetése kapcsán (amelynek megszüntetése egyszer sem merült fel reális opcióként), félrevezető és rosszhiszemű híresztelések láttak napvilágot".

Hozzátették, hogy a vevő, az Opimus Press a Népszabadság kiadásának felfüggesztését követően tett ajánlatot, és végül azért rá esett a választás, mert kinyilvánították azon szándékukat, hogy hajlandóak a felfüggesztett Népszabadság általunk tervezett újraindításának lehetőségét komolyan megvizsgálni.

"Őszintén reméljük, hogy az új tulajdonos sikerrel tovább tudja építeni a Mediaworks Hungary Zrt.-t, és meg tudja oldani a Népszabadságnál pillanatnyilag fennálló nehézségeket is" - írták.

A Mediaworks kiadó október 8-án jelentette be, hogy felfüggesztette a Népszabadság nyomtatott és internetes formában történő kiadását a lap új koncepciójának kialakításáig, illetve megvalósításáig. A kiadó döntését közleményében azzal indokolta, hogy a Népszabadság példányszáma az elmúlt tíz évben 74 százalékkal, azaz 100 ezer példányt meghaladó mértékben csökkent, aminek következtében a lap 2007 óta több mint 5 milliárd forint veszteséget termelt, és idén is jelentős veszteséget halmozott fel.

Az Opimusról korábban több portál is megírta, hogy a felcsúti polgármester Mészáros Lőrinchez köthető Duna Aszfalt érdekeltségébe tartozik - írja az atv.hu.

A Hír TV pénteken beszélt Mészáros Lőrinccel a kiadó esetleges megvásárlásáról. Felcsút polgármestere akkor sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarta azokat az értesüléseket, melyek szerint hamarosan az ő érdekeltségébe tartozó egyik céghez kerülhet a Mediaworks Hungary. Mészáros azt is kijelentette, hogy a Népszabadság felfüggesztését a rendszerváltozás végének tekinti.

Az Index úgy tudja, hogy az OPIMUS a Mediaworks igazgatóságának tagjává választotta Liszkay Gábort, Lóczi Jánost és Dr. Pintér Andreát.

Liszkay Gábor a Magyar Nemzet, a Hír TV, és a Lánchíd rádió tulajdonosi körének tagja volt, 2015 februárjában állt fel az újságban és a televízióban betöltött pozíciójáról. Jelenleg a Magyar Idők Kiadó felelős igazgatója. Ugyanitt dolgozik kiadóigazgatóként Lóczi János. Pintér Andrea eddig nem volt prominens szereplője a magyar médiapiacnak.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meghalt Bara Margit Kossuth-díjas színésznő

Meghalt Bara Margit Kossuth-díjas színésznő
Életének 89. évében, hosszan tartó súlyos betegség után keddre virradó hajnalban elhunyt Bara Margit Kossuth- és Balázs Béla-díjas színésznő, az 1950-1960-as évek egyik legnagyobb magyar filmcsillaga Tovább olvasom