Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

Megzavarták a szélsőséges csoport elleni tüntetést

Egy szélsőséges szervezet akciója ellen kívánt tiltakozni hétfő délután egy 2-300 fős csoport Budapesten. A be nem jelentett tüntetést egy 40-50 fős bomberdzsekis csapat zavarta meg.
A rendőri felszólításra sem oszlott fel az a 2-300 fős tiltakozócsoport, amely hétfő délután gyűlt össze a Jászai Mari tér és a Budai-Nagy Antal sarkán - számolt be a Független Hírügynökség helyszíni tudósítója. A be nem jelentett demonstráció résztvevői egy szélsőséges csoport akciója ellen kíván tiltakozni. A környéken egy rövid ideig a trolibuszok sem közlekedtek. Az ellentüntetők közt megjelent például Gerendai Károly, Gerendás Péter, Kálmán László nyelvész, Radnóti Sándor, Ungváry Krisztián, Kenyeres Bálint filmrendező, Szabó György, a Fidesz önkormányzati képviselője és az SZDSZ Új Generáció több tagja.

A rendőrök korábban megállították azt a 40-50 fős bomberdzsekis csapatot, akiknek a tüntetése szintén nem volt jelentve. Az ellentüntetők hangos bemondót használtak - ami elvben tilos 2-300 ember a rendőrség kamerája vette a hangot és képet is a történtekről.

Fotó: MTI
Fotó: MTI

Március végén az irodában állítólag egy vásárló nem kapott jegyet a Hungarica együttes koncertjére. Az eladók állítólag nem ismerték az együttest, mire a vevő és az iroda dolgozói között állítólag rasszista fennhangoktól sem mentes szóváltás alakult ki. Az incidens után pár nappal az irodára Molotov-koktélt dobtak ismeretlenek.

A támadás után a Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadító Hadsereg egy, a támadásról készült fényképet juttatott el a Magyar Nemzet szerkesztőségébe, melyen az iroda látható, mikor lángba borult. A több molotov-koktélos támadást és Csinatalan Sándor megverését is magára vállaló szervezet ezzel a felvétellel akarta bizonyítani, hogy a jegyiroda elleni támadást is ők követték el.

A szélsőjobboldali nézeteket valló aktivisták azt tervezték, hogy hétfőn bemennek az irodába és jegyet kívánnak venni az együttes előadására. „Hétfőn flashmobot szervezünk. Kérünk mindenkit, hogy vegyen fel fekete nadrágot és bomberdzsekit, ennek hiányában pedig bármit, ami jelzi, hogy a magunkfajták közé tartozik. Elmegyünk ebbe a jegyirodába néhány százan egyszerre, jegyet venni az április 19-i Kárpátia koncertre. Próbáljon kidobni mindenkit egyenként." - olvasható a hírhedt blogger, Tomcat felhívása.

Olvasóink írták

 • 9. egy nacionalista 2008. április 08. 21:06
  „Árpi bácsinak!

  "A nacionalizmus a nemzetek kialakulásának, a nemzetté válás folyamatának ideológiája. Az egyik legtöbbet vitatott politikai eszmerendszer.

  Legfontosabb jellemvonása a nemzet fogalmának előtérbe helyezése, az a nézet, hogy a nemzeti azonosság (nemzeti identitás) az emberi élet alapvető értéke, amely sokszor meg is előz minden más szűkebb és tágabb csoporthoz (pl. társadalmi osztály, párt, vallás) való tartozást, kötődést. A nemzetet a területi egység, a közös nyelv, kultúra és szokások, a közös mítoszok és történelem, valamint mindezek tudata jellemzi.

  A nacionalizmus általában a nemzet és állam egységéből indul ki, azt hirdeti, hogy a nemzetet a teljes szuverenitás joga illeti meg. A nacionalizmus kiindulópontja, hogy mindenkinek van nemzetisége, a politikai közösség, az állam pedig ezen az alapon nyugszik."

  Látod?Ha tisztában vagy a szó jelentésével,már nem is olyan félelmetes dolog.Most már ennek tükrében megkapod a kérdésedre a váaszt is,hogy hová vezetNE a nacionalizmus terjedése.
  További szép napot.”
 • 8. Niep 2008. április 08. 09:13
  „Utólag mindenki azt mond, amit akar. Ha félnék, én is menteném a bőrömet. A jegyirodai díszcigónak (és mellékesen megrögzött "antifasiszta", tehát SZÉLSŐBALOS) lett volna néhány napja a cikk megjelenése és a megtorlás között az "igazsága" ismertetésére. Akkor nem jutott eszébe?”
 • 7. Na melyik az igaz? 2008. április 08. 08:36
  „Kovács Zoltán az MTI kérdésére azt mondta, nem igaz, hogy a jegyiroda alkalmazottja kidobta volna a lányt. Kifejtette, hogy az eladó tájékoztatta a vásárlót a jegy áráról, valamint arról is, hogy a jegy árára 100 forint szervizköltséget számolnak fel. Ezen felháborodva a vásárló lemondott a szándékáról, majd megkérdezte az eladót, hogy ismeri-e az együttest, és mivel nemleges választ kapott, "lezsidózta" a jegyirodát, majd elkérte a vásárlók könyvét, amibe leírta panaszát. Ezután dobtak Molotov-koktélt a jegyirodába, ami teljesen kiégett. A jegyiroda tulajdonosa megtette a rendőrségi feljelentést.”
 • 6. csingiz 2008. április 08. 01:34
  „Sőt, "Kóbor Kutya" Sándor vezetéknevét is megváltoztatta ez a bértollnok...! /Szerintem legközelebb a CS.-t, P.-re fogja változtatni../”
 • 5. Niep 2008. április 08. 01:10
  „Nahát, sem könnygáz, sem gumilövedék...
  Egy "jegyvásárlós flashmob" mióta tüntetés, hogy be kelljen jelenteni? A Hősök terén megjelent porszívós "flashmob" akkor mi volt? Azt miért nem "szorították ki"?
  Továbbá: ha a "bombagyár" olvasóit olyan nagyvonalúan szélsőjobbosnak bélyegezte a tisztelt szerző, akkor mi tartja vissza a porszívós gárda szélsőbalozásától? És Tomcat mihez képest hírhedt? Talán regős péterhez ("hangosak a f.sz magyarok..."), paizs miklóshoz vagy barangóhoz ("kiirtanám az összes keresztényt") képest? Könnyen (elő)ítéltek...”
 • 4. csingiz 2008. április 08. 00:53
  „És a szadista Jerry egér elleni ellentüntetők ellentüntetése ellleni ellentüntetés miatt szervezett ellentüntetéshez csatlakozni akaró ellentüntetők ellen hol lehetne ellentüntetni? Szeretnék betársulni, anyagiak kizárva, kis testi hiba, egy-két gyerek nem akadály....”
 • 3. Magyar Lány 2008. április 07. 23:46
  „Tisztelt Szerkesztőség!

  Így kezdődött!

  2008. március 20-án bementem a 1137-Budapest, Hollán Ernő utca 10. szám alatt található Brodway jegyirodába, hogy jegyet vásároljak az áprilisi Hungarica koncertre.

  Illedelmesen köszöntem és kértem a jegyet, az eladó fiú bután nézett rám és megkérdezte még egyszer a zenekar nevét. Hungarica, magyar zenekar, nagyon hazafias számaik vannak. Az eladó fiú kolléganője (kövér testalkat, vörös rövid haj) ekkor avatkozott közbe, mondván, hogy Ő ismeri a zenekart és jegyük is van - de nem adnak! Vegyem meg máshol a fasiszta jegyeimet!

  Szó szót követett (vagyis próbáltam nekik elmagyarázni, hogy nem vagyok fasiszta, semmi közöm Mussolinihez, magyar vagyok, nem olasz) a fekete hajú, fukszos, eladó fiú kilépett a pult mögül és a karomnál fogva kivezetett az üzletből, mondván, hogy fasisztákat nem szolgálnak ki. Majd visszament az üzletbe és becsukta az ajtót, én meg szépen besétáltam újra és elvettem a panaszkönyvet, hogy beírjak, de kitépték a kezemből. Ekkor önként távoztam az üzletből és hívtam a rendőrséget. Mivel vér nem folyt, nem jöttek ki, javasolták, hogy pereljem be őket.

  Számomra felfoghatatlan, hogy csak azért, mert hazafias koncertre szeretnék menni, nem szolgálnak ki? Lefényképeztem az üzletet, javaslom honfitársaimnak, hogy menjenek be a Brodway jegyirodába és érdeklődjenek, hogy árulnak-e más hazafias koncertre jegyeket, hátha így megszokják a tényt, hogy LÉTEZÜNK! Telefonon is lehet érdeklődni: 061 320-48-30, 061 340-48-83

  Köszönettel: Magyar Lány”
 • 2. Magyarka 2008. április 07. 21:35
  „Terjed ám bizony, mint az AIDS! Ha nem érné folyamatosan támadás
  a magyarokat a liberális sajtón keresztül, akkor nem lenne szüg-
  ség még a Magyar Gárdára sem! Viszont amíg ez így marad, addig
  nem lesz nyugalom ebben a hazában! Nem elég hogy gazdaságilag
  kirabolták az országot, (az egyik kisebbség) ráadásul ehhez a
  folyamatos antimagyarizmusuk is párosul! Más országban ezért
  régen felakasztották volna őket, csak sajnos a birka nemzetünk
  továbbra sem lát a szemétől! Na nem baj, majd a bukszájuk ki-
  nyittatja velük előbb vagy utóbb...”
 • 1. Árpi bácsi 2008. április 07. 20:16
  „szép. terjed a nacionalizmus hazánkban. kérdem én: mihez vezetNE ez?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogták a csapágygolyókkal lövöldöző gyulai fiatalokat

Elfogtak két fiatal fiút, akik csapágygolyókkal töltött gázpisztolyokkal lövöldöztek a Békés megyei… Tovább olvasom