Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Mélygarázsper: Nem érkezett meg a keresetkiegészítés Elhúzódhat a jogi eljárás

Sopron Horváth Ferenc Még tegnap sem érkezett meg a megyei bírósághoz és az alpereshez az a keresetkiegészítés, amelyre az első tárgyalási napon kötelezték a soproni mélygarázs-

ügyben a felperest. Ez azt (is) jelenti, hogy a bíróság nem tudja kitqzni a következő tárgyalást.
A megyei bíróság az első tárgyalási napon (április 11-én) kötelezte a felperes Sopron Holding Vagyonkezelő Zrt. ügyvédjét, hogy nyolc napon belül konkrétan fogalmazza meg, mit is értenek az eredeti állapot visszaállításán. (Kisalföld, április 13.: Július végére elkészül a mélygarázs)
Az már más kérdés, hogy ez gyakorlatilag szinte lehetetlen, s az új városvezetés többször is kinyilatkoztatta, befejezik a mélygarázst.
Ennek ellenére keresetükben többek között az eredeti állapot visszaállítását kérték a bíróságtól. A keresetkiegészítés határideje már a múlt héten lejárt, mégsem érkezett meg az alperesekhez sem – tudtuk meg dr. Szalma Miklóstól, aki a projektet finanszírozó Sopron Bank Burgenland jogi képviselője.
– A kiegészítést nemcsak a bíróságnak, hanem az alpereseknek is el kellett volna küldeni – tájékoztatott az ügyvéd. – Ennek ismeretében nekünk is nyolc nap áll rendelkezésünkre, hogy válaszoljunk. A bíróság a keresetki-

egészítés és a válaszok beérkezését követően tudja csak kitqzni a következő tárgyalási napot. A mulasztásnak nincs jogvesztő következménye, viszont lehetőséget ad a felperesnek, hogy elhúzza az eljárást. Elvben elképzelhető, hogy hetekig sem pótolják a mulasztottakat. Ez nem más, mint – a perrendtartás szerint – rosszhiszemq perintézés.
Dr. Szalma Miklós egyelőre még csak megjósolni sem tudja, hogy mikor folytatódhat a per. Közben a mélygarázst továbbra is nagy ütemben építik. Valószínqleg készen lesz – július végére ígérik az építők a befejezését –, mire a bíróság lezárja ezt az ügyet. Abban az esetben, ha a bíróság helyt ad a keresetnek, szakértők szerint a soproni önkormányzatnak, illetve a vagyonkezelőnek ki kellene fizetnie a projekt értékét (ami több mint 2 milliárd forint), vagy annak egy bizonyos százalékát. A jogerős építési engedély alapján befektetett tőkét ugyanis valakinek meg kell téríteni.
Hogy miért nem adták határidőig postára a keresetkiegészítést, azt dr. Bártfai Beatrix ügyvédtől szerettük volna megkérdezni, de tegnap nem értük el. A Sárhegyi és Társa Ügyvédi Irodában ugyan ígérték a visszahívást, de telefonunk néma maradt.
Dr. Szalma Miklós ügyvéd egyelőre még csak megjósolni sem tudja, hogy mikor folytatódhat a per.
Fotó: Magasi Dávid

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megnyíltak az elnökválasztási urnák Franciaországban

Franciaországban vasárnap reggel nyolckor megnyíltak a szavazóhelyiségek és megkezdődött az… Tovább olvasom