Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Mérgező ivóvíz az ország nagy részén

Húsz éve ismert probléma a magyar vizek magas arzéntartalma. A mai napig nem sikerült felszámolni, pedig súlyos egészségügyi következményekkel jár.
Magyarországnak a vezetékesivóvíz-ellátásban nincs miért szégyenkeznie, a lakosság 93 százalékának nem a kúthoz kell kijárnia, hanem a lakásban elérhető az éltető folyadék. Ugyanakkor a szennyvíztisztítás, csatornázás a mai napig nem megoldott az ország egész területén, így a talajvíz is rendkívül szennyezett. A szakmabeliek közműollónak hívják azon háztartások arányát, ahol a vezetékes víz már elérhető, a csatornázás viszont még nem valósult meg. Az EU-s csatlakozás kapcsán szóba került teendők között szerepelnek a csatornázással kapcsolatos feladatok, de kívánnivalót hagy maga után a magyar vízminőség is. Bár már jócskán magunk mögött hagytuk a csatlakozás dátumát, az ivóvízproblémák még mindig fennállnak, még ha nem kapnak is jelentős publicitást - írta az ötvenentúl.hu.

A cikk folytatásáért kattintson ide! >>

Olvasóink írták

 • 3. abszurd 2010. július 08. 22:37
  „1.
  Keresd azt a céget amelynek minőségi edényei is vannak. Nekik van a piacon a legjobb tudású víztisztítójuk. És sajnos igaz, hogy országunkban, rossz minőségű a csapvíz, de sajnos a bolti forgalomban kapható ásványvizek 99%-a is csapvíz minőségű!
  2.Te ugyan ennél a cégnél kérj egy "vízvizsgálatot", ami a szemed láttára történik, és rájössz, hogy ez sajnos a Magyar valóság....”
 • 2. apuka 2010. július 08. 09:42
  „Ez cím megtévesztő, szándékos zavarkeltés. Van ennél az újságnál felelős szerkesztő? Miért nem kérdeznek meg egy szakembert?”
 • 1. SandWitch 2010. július 08. 08:46
  „Valakinek sok eladó víztisztítója van jópénzért????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar tanárok és diákok találkozója Sárospatakon

Anyaországi és határon túli magyar középiskolás diákok és tanáraik részvételével idén is megrendezik… Tovább olvasom