Délmagyar logó

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -2°C | 12°C Még több cikk.

Mesterházy: az MSZP kemény kritikai stílusban politizál

Az MSZP ellenzékben kemény kritikai stílusban kíván politizálni és az emberek mindennapjainak problémáira választ adó javaslatokat kíván kidolgozni - összegezte a szombati frakcióülés tapasztalatait Mesterházy Attila az MTI-nek.
Az MSZP frakcióvezetője közölte: Lendvai Ildikó pártelnök tájékoztatta a képviselőket arról is, hogy Balogh András bangkoki nagykövetet javasolja az országos elnökség a párt államfőjelöltjének.

Mesterházy Attila a vasárnapi kongresszust felvezető tanácskozásról azt mondta: az egész napos informális frakcióülésen az ellenzéki politizálás irányait, a követendő stratégiát és feladatokat vitatták meg, döntést nem hoztak.

A frakcióvezető szerint a vita tanulsága, hogy a frakció fontos feladatnak tartja a párt politikai stratégiájának kidolgozását, az ez alapján kialakított politikai tartalom képviseletét és ezen keretek szakmai tartalommal való kitöltését.

Hozzátette: a szocialisták felelős, a párt eredményei és értékei mellett elkötelezett, a populizmussal, a demagógiával és a szélsőségekkel szemben keményen szemben álló politikát tartanak képviselendőnek. A politikus közölte, hogy a követendő politikát kemény kritikai stílussal, egyenes, következetes és határozott magatartással kívánják képviselni a parlamentben.

Kezdeményező és reagáló politikai tevékenységet kell folytatni, hangsúlyt kell, hogy kapjanak az emberek mindennapi problémáit érintő megoldási javaslatok - mondta Mesterházy Attila, megjegyezve, hogy a kormányzati intézkedésekre adott válaszok kidolgozása során ki kell kérni a párttagoknak, a párt tagozatainak és a kutatóknak, az elemzőknek, a civil szervezeteknek, a szakszervezeteknek a véleményét.

A parlamenti képviselőcsoport vezetője hangsúlyozta: nemcsak a parlamentben, hanem azon kívül is képviselni kell az MSZP politikáját, ezért a frakció 1998 és 2002 között már összehívott "rész-Országgyűléseket" és párbeszédgyűléseket fog szervezni.

Mesterházy Attila beszélt arról is, hogy a párt politikáját egységesen és fegyelmezetten kell képviselni, valamint meg kell ragadni valamennyi lehetőséget a médiában arra, hogy az MSZP bemutathassa álláspontját. Ennek érdekében tervezettebb, szervezettebb és fegyelmezettebb kommunikációt folytatnak majd, a képviselők pedig azt is vállalták, hogy az országot járva tájékoztatják az embereket a párt álláspontjáról - ismertette a frakcióülésen elhangzottakat.

Kérdésre válaszolva Mesterházy Attila azt mondta: Lendvai Ildikó leköszönő pártelnök arról tájékoztatta a frakciót, hogy az országos elnökség Balogh András bangkoki nagykövetet javasolja az MSZP köztársaságielnök-jelöltjének. Erről most nem volt vita, hiszen a kongresszus napirendjén is szerepel a téma - tette hozzá.

Elmondta, hogy a frakciótagok hasznosnak ítélték a csaknem nyolcórás tanácskozást, amelyen szinte minden képviselő felszólalt.

Olvasóink írták

 • 9. jozko 2010. június 06. 21:16
  „6.-achilleus-: Szerintem megmondtad a tutit: Balog úr lesz az Mszp köztársasági elnöke...de valószínű, hogy nem a Magyar Köztársaságé. Egyébként az Mszp által egyre szorgalmazott megújulás új formációja a Magyar Szocialista Pártság lesz? Egy miniállam? Külön köztársasági elnökkel...kreatív megoldásnak tűnik. A 90. évforduló kapcsán jut eszembe: az akkori magyar kormányból egyik prominens politikus sem vállalta ennek a szégyenletes diktátumnak az átvételét-kiküldtek egy kevéssé ismert minisztert és egy diplomatát....Esetleg a szociknál is így gondolkodnak: n em akarja bárki vállalni az égést?”
 • 8. szilléri 2010. június 06. 18:49
  „Ki a frász a Balog úr ?
  Még tisztességes is lehet ha évek óta nincs benne a brancsba. Az ismert nevűek valószínűleg a fejükön lévő vajra gondolva nem indulnak.
  Az MSZP olyan mint a magyar foci.
  Tényleg szükség lenne egy valódi szociáldemokrata pártra ! Hajrá baloldal ! Én komolyan drukkolok nekik !”
 • 7. achilleus 2010. június 06. 17:44
  „Kedves DM, ezt ne hagyjátok már ki: ;-))))

  Lendvai Ildikó így fogalmazott: ,,Mi olyan köztársasági elnököt jelölünk, aki sosem akart szobrot és talapzatot építeni magának. Aki nem nyársat nyelt ember, akinek a tekintélyét nem külsőségek szolgálják, aki nincs önmagával eltelve, hanem jó humorú, kedves, életszerető, társasági ember". Szerinte az ideális államfő ,,sok jó anekdotát tud, jó vele együtt lenni, sok barátja van, műalkotásban, tájban, hagyományban és nőben is rácsodálkozik a szépre, és meg is fordul utánuk".”
 • 6. achilleus 2010. június 06. 17:15
  „Nem vicc, ez is tudósítás:

  "Balogh András történészt, jelenlegi thaiföldi nagykövetet javasolja államfőjelöltnek az MSZP - jelentette be Simon Gábor. A rendkívüli választmányi ülésen Lendvai Ildikó pártelnök azt fejtegette: jó humorú, kedves, életszerető emberre van szükség az államfői székben, akivel jó együtt lenni, és aki megfordul a szép nők után."

  Fontos szempont /ld Kovács PiPe László/, de diszkriminatív. Több szempontból is: egyrészt diszkriminálja a nem szép (esetleg öregecskedő) nőket, másrészt kizárja a fiúk után szívesebben forgolódó mszp-s köztársasági elnökjelölteket. Hol az SZDSZ??”
 • 5. achilleus 2010. június 06. 16:43
  „Irónia nélkül nehéz ennek a szellemi topronggyá töpörödött szemforgató bandának a szeánszáról beszámolni, a hiszterio-szklerózisos főboszorka gyűlölettől fröcsögő szellemi szipvornyázásáról így tudósít a stop: http://www.stop.hu/articles/article.php?id=678327

  "Lendvai Ildikó: "Egy hét alatt három csapás a Fidesz-kormánytól!"

  Három csapás egy hét alatt. Koronaúsztató vezetés nem kell. Lendavi Ildikó értékelt, majd hárman mondtak kortesbeszédet Balogh András mellett. A szocialisták jelöltjük nemzetközi reputációját, emberi nagyságát méltatják. Kiderült, hogy Balogh András nemrég Thaiföldön szilveszterezett. A felszólalások után zárt ajtók mögött folytatódik az MSZP-kongresszus.

  Balogh András befut, ez nem is lehet kérdés. A szocialisták házi rostáján biztosan megkapja a jelölést és ő lehet az MSZP köztársasági elnöke. Persze ehhez a T. Házban szavazók is kellenek. Tudják ezt jól a Villányi úton, ahol Lendvai Ildikó pártelnök nem véletlenül kezdett egy erőteljes kormánykritikával. Az elnök asszony szerint a három csapás mellyel a Fideszkormány "rárontott a saját nemzetére" a forint gyengülése, a munkavállalók jogainak megcsonkítása, valamint az volt, hogy fél Európával összeveszett a kormány és kellemetlen helyzetbe hozta a határon túli magyarokat. Lendvai szerint ugyan lehet, hogy az MSZP ezt megérdemelte, de az ország, a jóérzésű 1 millió MSZP-szavazó biztosan nem."”
 • 4. maci52 2010. június 06. 12:10
  „Tetű kommcsi utódok,aki nem megy el Trianoni megemlékezésre az nem megyar,egykövet fúj a az országot szétdarabolókkal.Az ilyen alakok hogyan képviselik a valásztóikat,szégyenljék magukat.”
 • 3. szilléri 2010. június 06. 08:35
  „Mekkora pofája lett egy hét alatt !”
 • 2. jozko 2010. június 05. 21:26
  „Kemény kritikai stílusban...csak 3 hiba van itten: 1.: kemény 2.: kritikai 3.: stílus. A többi stimmel.”
 • 1. KolompárRómeó 2010. június 05. 21:21
  „"az emberek mindennapjainak problémáira választ adó javaslatokat kíván kidolgozni"

  Te kretén! 8 év nem volt elég? Láttuk, mit tudtok. Ha a mostani gárda is ennyire képes, ő is megy a levesbe. De ti már "bizonyítottatok", fogjátok be!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Másodfokú belvízkészültség a Nyugat-Dunántúlon

Másodfokúra emelte a belvízvédelmi készültséget a Duna mentén szombat este az Észak-dunántúli… Tovább olvasom