Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Mesterházy: nem lehet az elmúlt 8 évet kidobni

Mesterházy Attila szerint nem lehet az elmúlt nyolc évet kidobni a kukába és az ország közös sikere, ahogy a gazdasági válságot kezelni tudták az elmúlt tíz hónapban.
A szocialista frakcióvezető a miniszterelnök hétfői parlamenti felszólalására reagálva azt mondta, hogy "valódi nemzetmentő munkát" végeztek közösen, akik támogatták a kormányzati intézkedéseket. Sokan most nem ismerik el ezt a teljesítményt, de a történelem a miniszterelnököt és a szocialista pártot fogja igazolni - mondta és köszönetet mondott Bajnai Gordonnak.

"Az elmúlt tíz-tizenkét hónap, amit válságkezeléssel töltött a kormány sikeres volt" - fogalmazott.

Szólt arról is, hogy az Orbán-kormánnyal szemben hét kilométer helyett hétszáz kilométer autópályát építettek, az egészségügyre költött kiadásokat megkétszerezték, az átlagfizetés és nyugdíj szintén hasonló mértékben nőtt, a fejlesztések során Debrecen több pénzt kapott, mint amit a Fidesz kormány a Széchenyi-terv során teljes egészében elköltött.

Történelmi lehetőség előtt állunk és korszakhatárhoz érkeztünk - mondta, hozzátéve: Navracsics Tibor egyetlen pozitívumot sem említett az elmúlt nyolc évből. Márpedig ezt az időszakot - bár a Fidesz szeretné - nem lehet kidobni a kukába. Ezt nem lehet megtenni a magyar nemzettel, a magyar emberekkel - mondta.

"Azt is tudom, hogy ebben a házban egy igaz politikus van, aki még soha nem hazudott. Ez Orbán Viktor, aki még soha életében nem hazudott, akkor sem, amikor hétszázalékos gazdasági növekedést ígért ennek az országnak, amikor négyszáz százalékos béremelést az orvosoknak" - tette hozzá.

Mesterházy Attila szerint az ellenzék képviselőit semmilyen más cél nem vezérli, mint hogy hogyan tudják beledöngölni a másikat a betonba, hogyan tudják levadászni és megtizedelni másik párt képviselőit.

Azt mondta, ő mást ajánl, érdemes lenne sok esetben az ország és a nemzet érdekében összefogni.

Mesterházy Attila hiányolta a Fidesz frakcióvezetőjének hozzászólásából, hogy a szélsőjobboldalról és Jobbikról semmit nem mondott. Megismételte, hogy itt az idő, hogy a demokraták a parlamentben összefogjanak a szélsőjobboldal és a nemzeti radikalizmus ellen. Azt kérte, hogy Orbán Viktor és Navracsics Tibor "csatlakozzanak a szocialista párthoz, hogy együtt küzdhessenek".

A nemzet önbizalmának rombolása nem jó stratégia, itt az idő, hogy változtassanak ezen a stratégián és valóban a nemzeti érdeket képviseljék.

A kormánypárti politikus bírálta a Fidesz frakcióvezetőjét, aki felszólalását szerinte nem most, hanem két-három hónapja írta. Azt ajánlotta, máskor jobban figyeljen a kormányfő beszédére, "hátha tanul belőle valamit". Szerinte elvárható lenne, hogy Navracsics Tibor a pozícióját tisztelve beszéljen a miniszterelnökkel.

Olvasóink írták

 • 7. George58 2010. február 22. 19:31
  „Pedig azt kellene tenni, Mesterházy és bandájával együtt a kukába.”
 • 6. asztenoszsz 2010. február 22. 19:20
  „Veres János, a keleti kapcsolatokért felelős kormánybiztos és titkárságvezetője, Dobolyi Alexandra volt európai parlamenti képviselő összesen három alkalommal voltak közpénzen külföldön, szeptemberben Fehéroroszországban, novemberben Sanghajban, az idén januárban pedig Mongóliában voltak együtt. Veres korábban egyedül utazott hivatalos útjaira a MeH kimutatása szerint.

  Kérdés viszont, hogy ezek az utak megfeleltek-e a miniszterelnök által megszabott három követelménynek.
  A legdrágább, a mongóliai útjuk összesen 2 millió forintba került, értesüléseink szerint csak Veres repülőjegye 1,2 millió volt. Ennél valószínűleg lehetett volna olcsóbban is utazni, az interneten 250 ezer forinttól kínálnak jegyet a távol-keleti országba. Nem világos az sem, hogy mennyire volt ,,létfontosságú" Magyarország számára Veresék utazása, és hogy nem tudta-e volna hazánk ügyeit ,,szólóban" képviselni a kormánybiztos.”
 • 5. asztenoszsz 2010. február 22. 17:54
  „Gyurcsány palota forradalma óta vált nehézzé az átlagember élete, ezt lenne jó minél előbb elfelejteni...de a számonkérés ne maradjon el. Mire mentünk az autópályával? Nem lett több munkahely, a kisember nem tudja megfizetni az autópályadíjat, rengeteggel nőtt az adósság STB”
 • 4. ojack 2010. február 22. 17:37
  „Hát sajna nem lehet!De nem is az évet,hanem a 20 éve gyökeret eresztett politikusokat kellene jó messzire dobni,hogy örökre eltünjenek,ezek annyit loptak és csaltak,hogy azt jóvátenni sem lehet.”
 • 3. flexsnake 2010. február 22. 16:14
  „Nem lehet nem is szabad! Sőt a terror házában kell kiállítani emlékeit :D Mindennap valami okosat akar mondani, de neki még annyira sem sikerül mint nekem :D”
 • 2. kekeczke 2010. február 22. 16:05
  „melyik országról volt szó ? ? ?”
 • 1. bélás 2010. február 22. 15:39
  „Pedig jó lenne!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Indul a győri galambtalanítás utolsó fázisa

A közeljövőben kezdődik a győri belváros galambtalanításának utolsó fázisa - közölte Németh Zoltán… Tovább olvasom