Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Mészáros Lőrinc másodfokon is elvesztette a strómanpert

Tavaly augusztusban indított polgári pert Mészáros Lőrinc az Együtt akkor elnöke ellen, aki több közleményben is a miniszterelnök strómanjának nevezte. A pert másodfokon is elvesztette.
Tavaly augusztusban Mészáros Lőrinc polgári pert indított Szigetvári Viktor ellen, amiért őt több közleményében is a miniszterelnök strómanjának nevezte - írta sajtóközleményében az Együtt. Sajtó-helyreigazítást szeretett volna elérni, de mivel az Együtt honlapja, ahol ezek a közlemények megjelentek, nem sajtótermék, a pert nem nyerhette meg.

Az index azt írja:
a bíróság először hiánypótlásra szólította fel Mészárost, hogy mutassa meg, miért nevezhető a párt honlapja sajtóorgánumnak. Ezután újra benyújtotta Mészáros és ügyvédje, azt állítva, hogy az Egyuttpart.hu gazdasági tevékenységet folytat, hiszen adományokat is gyűjtenek, netbolt is működik rajta. A bíróság szerint azonban a párt weboldala nem minősül újságnak, így azt mondta ki 2016 novemberében, hogy sajtó-helyreigazítási keresetnek nincs helye. A Fővárosi Ítélőtábla friss másodfokú ítélete pedig helybenhagyta az elsőfokú ítéletet: így az jogerős, fellebbezésnek helye nincs. Az Ítélőtábla kötelezi Mészáros Lőrincet, hogy fizessen meg az államnak 48.000 (negyvennyolcezer) forint le nem rótt fellebbezési illetéket.

Arra nem derült fény a per során, hogy a szólásszabadság kereteibe belefér-e leírni, hogy Mészáros a miniszterelnök strómanja.

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálos munkahelyi baleset Szolnokon

Halálos munkahelyi baleset Szolnokon
A fafeldolgozással foglalkozó cég dolgozóját egy munkagép sebesítette meg halálosan. Tovább olvasom