Délmagyar logó

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

Meteorológusokat perelnek az ''elrontott'' hétvége miatt

Pereli a helyi meteorológusokat egy uljanovszki asszony, akinek az időjósok "elrontották" a hétvégéjét.
Tatjana Sugaj ugyanis hitt a meteorológiai előrejelzésnek, amely szerint egy bizonyos hétvégén száraz, napos idő és 28 fokos meleg várható - olvasható a NEWSru című orosz hírportálon.

Az asszony családjával kocsiba vágta magát, és elindultak kirándulni. Az úton azonban özönvízszerű esőbe kerültek, a gépkocsi pedig elakadt a szétázott földúton. Míg az autót a családtagok igyekeztek kiszabadítani, mindenki bőrig ázott és megfázott.

Tatjana Sugaj most perli az uljanovszki meteorológusokat a füstbement kirándulás miatt, mondván, hogy hozzá nem értésükkel komoly anyagi kárt okoztak. Orosz jogászok ugyanakkor szkeptikusak a per kimenetelét illetően, ha egyáltalán a bíróság el is fogadná az asszony keresetét.

Véleményük szerint a meteorológusok, ha a kérdés morális oldalát nézzük, ugyan felelnek előrejelzéseik helyességéért. Jogi szempontból azonban meglehetősen nehéz rajtuk fogást találni. Még a fogyasztóvédelmi törvény alapján sem lehet felelősségre vonni a meteorológusokat, mivel a fogyasztók jogait kizárólag fizetett szolgáltatások esetén lehet érvényesíteni. Viszont a meteorológiai szolgálat nem kötött szerződést az állampolgárokkal, így előrejelzései nem tartoznak a fizetett szolgáltatások kategóriájába.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hamis jogosítvánnyal vezetett

Sopronban, a Brennbergi úton a rendőrök igazoltattak egy soproni férfit, aki saját gépkocsijával… Tovább olvasom