Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Miért mennek el hamar a férfiak?

Azok, akik túl korai ejakulációban szenvednek, átlag 1,8 percig bírják a szexuális aktust.

Azok, akik túl korai ejakulációban szenvednek, átlag 1,8 percig bírják az aktust, mielőtt elmennének, míg azok a férfiak, akiknek nincs ilyen jellegű problémájuk, 7,3 percig szeretkeznek mielőtt orgazmusuk lenne.

A tudósok és egészségügyi szakemberek éveken keresztül vakarták a fejüket azzal kapcsolatban, hogy a férfiaknál bekövetkező túl korai orgazmus pszichológiai vagy egészségügyi működési zavar eredménye-e, és hogy hogyan lehet pontosan mérni a tüneteket, valamint diagnózist felállítani. Mostanra sikerült definiálniuk a problémát: az ejakulációt akkor lehet korainak tekinteni, ha annyira gyorsan következik be, hogy szorongást vagy szégyenkezést vált ki vagy az egyik, vagy mindkét félnél.

Azok, akik túl korai ejakulációban szenvednek, átlag 1,8 percig bírják az aktust, mielőtt elmennének, míg azok a férfiak, akiknek nincs ilyen jellegű problémájuk, 7,3 percig szeretkeznek mielőtt orgazmusuk lenne.

Az Amerikai Urológiai Egyesület úgy becsli, hogy az Egyesült Államokban az erősebbik nem tagjainak mintegy 27-34 százaléka küszköd ezzel a kellemetlenséggel, míg csak 10-12 százaléknak vannak merevedési zavarai. Tehát Amerikában ez a legelterjedtebb férfi szexuális zavar - és kapcsolatok terén egy jelentős stresszforrás.

A probléma pontos oka a mai napig rejtély. A szexológusok sokáig úgy gondolták, hogy a korai elélvezést a férfiak fiatalkori, titokban, és pont ezért gyorsan zajló szexuális tapasztalatai váltják ki - tehát a bevésődött szokás, hogy minél gyorsabban kell elmenni. Erre azonban számos kutatás rácáfolt, ugyanis sok olyan férfinak vannak problémái a korai ejakulációval, akiknek nem voltak ilyen jellegű fiatalkori élményei.

Érdemes megemlíteni, hogy evolúciós szempontból, azoknál a férfiaknál, akik hamar jutnak el a csúcsra, nagyobb a valószínűsége a nő megtermékenyülésének. (Más szóval egy ősembernek, aki nagyon gyorsan ment el, több esélye volt teherbe ejteni egy nőt, és így növelni és megerősíteni a saját törzsét, mint egy olyan férfinak, akinek erre sok idő kellett.) Ezért az is lehetséges, hogy a gyorsan elért orgazmus örökletes, és nem tanult.

Egyértelmű, hogy az idegességnek is szerepe van az ejakulációs zavarokban. Ha a férfi ideges, hamarabb megy el - ez nem kérdés.

Ha az erősebbik nem tagja kontrollálni tudja, hogy mikor élvezzen el, hirtelen megugrik az érdeklődése a szex iránt - már csak ezért is megéri foglalkozni a problémával.

Az önkéntelen ejakuláció miatt sokan próbálkoznak a "valami másra gondolok" technikával, de általában ez csak ront a helyzeten. Mielőtt egyből orvoshoz fordulnánk, megéri kipróbálni néhány módszert:

A misszionárius póz például nem a legjobb, mert a férfinak tartania kell magát, így nehezebb az ejakuláció időzítésével foglalkoznia. Ellenben ha a nő van felül, könnyebben rá tud koncentrálni a saját orgazmusa kontrollálására.

A szex közben kiadott halk zajok, nyögések is - mind a nő, mind a férfi részéről - segítenek ellazulni, s így több ideig folytatni az aktust.

A nők fő panasza a férfiak szexuális stílusával szemben, hogy sokszor túl gyors, túl mohó, és hogy általában csak a mellekre és a nemi szervekre fókuszál. A nők úgy érzik, hogy az egész test egy érzéki játszótér, és nem értik, hogy a férfiak sokszor mért csak néhány sarkát kutatják. Ugyanúgy, mint a nőknél, a pénisz esetében is kedvezőbb a játékos, egész testes, masszázs orientált szeretkezés, mert a gyors, pénisz centrikus szex stílus sokkal nagyobb nyomást gyakorol a hímvesszőre, és így túl korai ejakulációhoz vezet. Tehát, ha a férfiak mindig úgy szeretkeznének, ahogy a nők szeretik, a nőknek kevesebb panaszuk, a férfiaknak pedig kevesebb szexuális problémájuk lenne.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milánóban a hó miatt 1500 fa dőlt ki

Egész Észak-Olaszország hó alatt van, néhol a közlekedés is megbénult, a hólánc kötelező. Délebbre a… Tovább olvasom