Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

Milliós fizetések, milliós prémiumok

Újabb milliós vezetői fizetések derültek ki az állami cégeknél. Ezeket azonban a Nemzeti Vagyonkezelő magától tette ki a honlapjára. Néhány cég igazgatójának a fizetését már korábban megküldték a Blikk-nek, miután a lap beperelte őket, és a bíróság az újságnak adott igazat - adta hírül az RTL Híradó.
A Nemzeti Vagyonkezelőnél az ítélet miatt döntöttek úgy, hogy közzéteszik az összes cégvezető bérét. Kiderült, Erős János és Czirják Sándor, a Magyar Fejlesztési Bank két vezérigazgatója is több mint 3 millió 600 ezer forintot keres havonta, bruttóban. Mindketten kapnak prémiumot is, évente 35 millió forintot.

A Magyar Export-Import Bank vezérigazgatójának is 3 millió 600 ezer forint felett van a fizetése. Bodnár Zoltán prémiuma majdnem 35 millió forint. A bank igazgatóságának elnöke is munkaviszonyban van. Csillag István ezért több mint 2 millió forintot kap havonta, a prémiuma majdnem 20 millió.

Az erdészeti vállatok vezetőinek ennél jóval kevesebb a fizetése. Közülük Feiszt Ottó, a Zalaerdő vezérigazgatója keres legjobban, 1 millió 32 ezret. Az éves prémiuma csaknem 10 millió forint. A legkevesebb fizetése Széles Attilának van, aki a Vértesi Erdészet vezérigazgatója, bruttó 706 ezer forintot kap, a prémiuma több mint 6 millió 700 ezer forint.

A vezetők az idei prémiumot biztosan nem veszik fel, a válság miatt ugyanis vissza kell fizetniük az államkasszába. Ez körülbelül 1,4 milliárd forint lesz. Összesen több mint 50 vállalat van részben vagy egészben állami tulajdonban. Ezek közül most 40 cég vezetőjének a fizetését tette közzé a Nemzeti Vagyonkezelő a honlapján.

Olvasóink írták

60 hozzászólás
 • 60. waterbear 2009. április 09. 14:31
  „Te Söndör, a gordonka nem véletlenül egy nemzeti kisebbségi hangszer??:-)))”
 • 59. sőndör 2009. április 09. 11:29
  „Semmi izgalom, majd a gordonka elhúzza a talpalávalót és végre megtudja mindenki, hogy a Magyar sírva vigad !”
 • 58. Írástudatlan-Tdi. 2009. április 09. 10:44
  „Nem baj! Majd szorítanak egyet vagy kettőt még a bírka Magyarrabszólgákon!!!!”
 • 57. rakamazi 2009. április 09. 09:18
  „HAZA-ÁRÚ-LÓÓÓ”
 • 56. waterbear 2009. április 08. 14:26
  „És tegyük hozzá az MSZP alapítványa egyedül rendelkezik az adófizetők pénzéből fél milliárddal...

  És a MÁV-ba, BKV-ba pumpált sok sok milliárd? A parlementen a képviselők semmittevésén keresztül elfolyó pénzek? Polgármester + képviselő + bizottság i+kuratóriumi tag szinte mindegyik... 4x-es pénzért...no meg a költségtérítés...

  Szóval lenne honnan összeszedni az államháztartás hiányát, akár úgy is, hogy a kisemberek ezt ne nagyon, vagy egyáltalán ne érezzék meg.”
 • 55. waterbear 2009. április 08. 13:56
  „Celtis, azért ne csak innen nézzük... hasonló de inkább jóval nagyobb súllyal esnek latba még az Önkormányzati cégek, a Hivatalok pl Apeh, és az létrehozott párt alapítványok... gondolj csak bele ezeknek a számába!

  És így ez már több milliárdra rúg éves szinten...”
 • 54. Celtis 2009. április 08. 13:35
  „Túlzásokba se essünk. Az eredeti hírben az is szerepel, hogy a nyilvánosságra hozott negyven cég vezetőjének fizetése összesen nagyjából 70 millió forintot tesz ki havonta. Ha még ugyanennyi prémiumot is kapnak, és másfél millió aktív adófizető (a privát szférából) adja össze ezeknek a fizetését, az még akkor is kevesebb, mint 100 forint fejenként!

  Ez egyrészt azt jelenti, hogy nem az ő magas fizetésük miatt vagyunk válságban, másrészt azt is, hogy az ő fizetésük megvonásával gyakorlatilag nem oldunk meg semmit. Gazdaságilag a prémiumok kifizetése is inkább szimbolikus jelentőségű (átlag adófizetőnként 50 forint megtakarítás).”
 • 53. flexsnake 2009. április 08. 01:01
  „51, és te mennyit keresel? Biztos vagyok benne hogy van olyan aki nálad kevesebbet keres akkor ő is mondhatná te ne kapj annyit mert ő sem kap. Irigység ahogy írtam már....”
 • 52. rozator 2009. április 07. 23:01
  „Sirva vigad a magyar! Mi sírunk, ők vigadnak! (a magyar nép kedvenc itala a skót whisky, melyet választott képviselői útján fogyszt!)”
 • 51. horvathzsu 2009. április 07. 20:47
  „ilyenkor nyílik ám ki a bicska a zsebemben! Mi az anyjuk valagáért kapnak ennyi fizetést??? Nem szégyenlik a pofájukat,mi meg éhen döglünk lassan a fizetésünkből amit kapunk, ráadásul még most meg is akarnak szorítani???!!! Nem ezekkel kéne a megszorításokat kezdeni? Fizetés jelentős megvonásával és prémium megszüntetésével? Mennyit meglehetne sprórolni, minket kiskeresetűeket pedig békén hagyni!!! Nekem még 24 év munka után is 24 évem van.hogy 65 évesen elvigyenek a temetőbe a munkahelyemről, de ebben az elkövetkezendő a 24 évben sem fogok ennyit keresni, mint amennyit ezek pofátlan módon zsebre tesznek éves szinten!!”
 • 50. flexsnake 2009. április 07. 19:56
  „43. éppen kinyaltam a fazekat :D
  Mindenhol a világban így működik. Ha ismerek valakit őt alkalmazom nem az ismeretlent.
  Mi ebben a rossz? És igen, ez irigység mert egyikőtök sem mondta azt hogy az ő pénze legyen vásárlóképes hanem azt hogy a másik ne keressen annyit. Pedig ha a pénzedből megélnél, leszarnád mennyit keres a másik.”
 • 49. bigroy 2009. április 07. 19:01
  „Celtis ....Én maximálnám nekik a díjazást (nem nagy összegben) de azért nekiki is ugyanúgy meg kellene dolgozni mint nekünk a fizuért”
 • 48. Celtis 2009. április 07. 18:38
  „bigroy: bocs, ha félreértettelek.
  Elvileg a politikusoknak ugyanúgy kellene dolgozniuk, mint egy országnyi méretű vállalat vezetőinek. Sőt, még komolyabban, hiszen az erkölcsi szempontokat sokkal nagyobb súllyal kellene figyelembe venniük. És függetleneknek kellene maradniuk a cégek lobbitevékenységétől, elvileg emiatt indokolt lenne a sokmilliós fizetés.
  A mostani bohóc társaság (elnézést kérek a valódi, hivatásos bohócoktól) fizetését esetleg úgy tudnám értelmezni, hogy magas a nézettségük és a hirdetésekből befolyó összeg után kapnának jutalékot. Ja, de a döntéseiket semmi esetre sem szabadna végrehajtani!”
 • 47. lopicigazsi 2009. április 07. 18:31
  „Gyűlik benned is a feszültség? Csatlakozz a FALRA ÍRÓKhoz!
  _________www.afal.hu_________”
 • 46. bigroy 2009. április 07. 18:28
  „Celtis az a baj,hogy nem minden vezető szakember is egyben...a legtöbb csak haveri alapon vagy pártvonalon került az adott pozícióba......Ők csak ott vannak felveszik a fizut és semmit se nyújtanak érte....
  Én nem a cégvezetőkre gondoltam hanem azokra akik a parlamentben ücsörögnek és azon kívül,hogy ott ülnek semmi érdemlegeset nem tesznek...az ő fizujukat a mi adóforintjainkból fizetik ám...Te félreolvastad az én mondanivalómat mivel én róluk írtam ők nem teremtenek elő anyagokat ahogy te érveltél”
 • 45. Celtis 2009. április 07. 18:21
  „"Azt a pénzt amit ők fizetésként kapnak azt mi gürizzük ám össze!"
  Éppen ez a nagy tévedés. A melósok gürizhetnének látástól vakulásig, ha nem lenne, aki összefogja az egészet, aki vevőket talál a termékekre, forrásokat teremt elő az anyagokra. Illetve nem is gürizhetnének, mert nem lenne mit. Mehetne ki-ki haza, hogy háztájiban előteremtse a családja egész évi élelmét. Tehát vezetőkre nagyon nagy szükség van, és a felelősséget honorálni, a jó vezetőt jutalmazni kell. Az uram-bátyám alapon pozíciókba ültetett inkompetens naplopókat viszont egyértelműen valahova máshova kellene ültetni hosszú időre...”
 • 44. bigroy 2009. április 07. 17:59
  „Flex senkit nem érdekelne a vezetők fizetése ha hagynák normális életet élni az embereket.....de furcsa,hogy Ők a spórolásról papolnak nekünk miközben ők ész nélkül költekeznek és ráadásul meg is akarják magyarázni!
  Nagyon sok pénzt megspórolna az ország ha nem olyan hatalmas pénzeket kapnának ott a parlamentben,minisztériumokban(pártállástól függetlenül!!)
  Szerintem ők anno azért lettek oda beszavazva,hogy az Ország érdekeit szolgálják.....ebből semmi se lett mert bárki van ott mindegyik a maga kis pecsenyéjét sütögeti és pillanatok alatt elfeledkezik mit is ígért szavazáskor!
  Azt a pénzt amit ők fizetésként kapnak azt mi gürizzük ám össze!”
 • 43. Celtis 2009. április 07. 17:29
  „achilleus (42): OK, világos, hogy ez a valóság, sőt ironikus megfogalmazásban még el is fogadnám. Azzal nem értek egyet, hogy "Ez így irigység", aztán meg "a lehetőség mindenki számára adott", "haverkodni kell", és "inkább azon gondolkodhatna hogy ő miért nem helyezkedik közelebb a fazékhoz". Ebből én nem az iróniát érzem ki, hanem hogy flexsnake egyetért ezzel a rendszerrel (de majd ő mindjárt biztosan megírja, ha tévedek).”
 • 42. achilleus 2009. április 07. 17:14
  „41. hozzászólás Celtis 2009.04.07. 16:58
  Flexsnake a realitásokból indul ki. És a tapasztalat őt igazolja. Ami nincs ellentétben azzal, amit Te mondasz az ország helyzetéről. Flexsnake is másképp vélekedne, ha azt látná, hogy a tehetség és az eredményesség, ha nem is az egyedüli, de legbiztosabb út a felemelkedéshez, így a jó jövedelemhez, és nem a dörgölődzés, helyezkedés, nyalás és hasonlók. Ő a realista, mi pedig vagyunk az idealisták. Hátha egyszer nem neki lesz igaza ...”
 • 41. Celtis 2009. április 07. 16:58
  „A tanulással egyetértek, a haverkodással, a fazékhoz közelebb helyezkedéssel abszolút nem.
  Állítom, hogy ennek a gyönyörű országnak a sorsa milliószor jobban alakult volna, ha a rendszerváltás óta nem azon múlna minden, hogy ki hogyan helyezkedik, és kik a haverjai...”
60 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felújításra szorul a miniszterelnöki rezidencia

Beázik a teteje, ezért fel kell újítani a miniszterelnöki rezidenciát, ha Bajnai Gordon a beköltözés… Tovább olvasom