Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 13°C Még több cikk.

Minden tizedik esetben büntetni kellett

Az ellenőrzöttek körülbelül egytizedénél találtak valamilyen hibát a rendőrök a gyalogosok és kerékpárosok ellenőrzésére elrendelt kéthónapos akció első hetében, az eddig nyilvánosságra hozott adatok szerint.
Az október 1-jén indult ellenőrzés sorozat első hetében eddig több mint négyezer gyalogost és majdnem hatezer kerékpárost ellenőriztek. Több mint ezret közülük bírságolni kellett, vagy szabálysértési feljelentést kellett ellenük tenni.

A gyalogos-átkelőhelyek közelében, illetve a kerékpárosok részvételével bekövetkezett közúti közlekedési balesetek megnövekedett száma miatt, az Országos Rendőr-főkapitányság 2008. október 1. és november 30. között fokozott közúti ellenőrzés rendelt el.

Az ORFK Szóvivői Irodájának tájékoztatása szerint az erőfeszítések ellenére három gyalogos és két kerékpáros halt meg balesetben. Az okok az eddigi statisztikákat igazolják: mindkét kerépáros és a gyalogosok közül kettő okozója volt a balesetnek, amiben maghalt.

Az akció első hetében - pontosabban az első öt napban - 4338 gyalogost és 5729 kerékpárost ellenőriztek a rendőrök. Annak ellenére, hogy az akciósorozatot a rendőrség előzetesen többször bejelentette, az ellenőrzéskor 171 gyalogost és 513 kerékpárost kellett szabálytalanság miatt megbírságolni. 121 gyalogos és 252 kerékpáros ellen pedig szabálysértési feljelentést tettek.

Az akcióban 21 körözöttet fogtak el, a kerékpárosok közül pedig vér és vizeletvételre 14, légalkohol vizsgálatra 13 embert állítottak elő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elhúzódóbb válságot vár a GKI

Az amerikai pénzügyi válság a korábban feltételezettnél mélyebb, kiterjedtebb és elhúzódóbb lesz, nyilvánvalóan rontva a magyar gazdasági fejlődés lehetőségeit. Tovább olvasom