Délmagyar logó

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -2°C | 12°C Még több cikk.

mindÖRÖKké TROMOS

Rendhagyónak mondható a Győri Elektromos Vasas Sportkör éves küldöttközgyqlése, hiszen ezúttal egy olyan sportember is kapott örökös tagsággal járó emlékplakettet, aki – időskora ellenére – még aktív versenyző.

sportpolitika

Eredményekben és eseményekben gazdag beszámolót tartott Magyar Balázs, a Győri Elektromos sportköri elnöke. Az egyesület fennállásának 60. évfordulója, s a már hagyományosaknak mondható sportnapok alkalmával népes rendezvényeknek lehetett házigazdája a klub. Sakkban és asztaliteniszben az NB I/B-ben szerepelnek csapatai. Fiatal, főleg női asztaliteniszezői a korosztályos országos ranglistákon előkelő helyeket foglalnak el s a válogatottságra esélyesek. A teniszezők soraiból Szalai Zsolt révén raketlon (az asztaliteniszből, tollaslabdából, fallabdából és teniszből álló új sportág) amatőr világbajnok nőtt ki.
Két sportembert az örökös tagok soraiba emelt a közgyqlés. Takács Ferenc volt labdarúgót, majd edzőt és szakosztályvezetőt, aki sok évtizeden át szolgálja a győri sportkört, valamint a sakkozók veteránját, Bors Sándort, aki azzal tqnik ki a kitüntetettek soraiból, hogy csaknem 65 éves létére még mindig aktív, gyakran pontszerző tagja az NB I/B-ben szereplő csapatnak. A lelkes sportember, aki már 9 éve a Győr városi sakkszövetség elnöki tisztét is betölti, a mesterjelölti fokozatig jutott el. 2005-ben az országos szakszövetség a Magyar Sakkozásért díjban részesítette.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tíz hónapot kapott egy tűzoltó fejberúgásáért

Első fokon 10 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a férfit, aki még 2004… Tovább olvasom