Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Minisztereket szavazott le a parlament

A pénzügyminisztert és a kancelláriaminisztert is leszavazta a parlament hétfőn.
Medgyasszay László a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok Zrt.-vel kapcsolatban kérdezte a pénzügyminisztert, hogy mi a szándéka a kormánynak a ménessel, hiszen annak eladását törvény tiltja. Veres János válaszában elmondta: a kereszténydemokrata képviselő sajtóhírekre hivatkozik, holott a kabinet nem tervezi a ménes eladását. A választ sem Medgyasszay, sem pedig az Országgyűlés nem fogadta el, így a kérdést a költségvetési bizottság tárgyalja majd.

A pénzügyminiszter után a kancelláriaminisztert is leszavazta a parlament hétfőn. A fideszesek Keller-ügyben interpellálták Kiss Pétert, akinek válaszát végül a Ház 183 igen, 184 ellenében végül elutasított.

Demeter Ervin és Balsai István (Fidesz) a titkos adatgyűjtés ügyében érdeklődött. Azt firtatták, miként lehetséges, hogy a Keller-ügyben a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) által lefolytatott vizsgálat nem talált semmit. Demeter szerint az az érdekes, miért nem vizsgálták meg, milyen kapcsolatban állt Keller az adatgyűjtést végző magánnyomozó irodával.

Kiss Péter közölte: a MEH azért nem vizsgálta a magánnyomozók és Keller esetleges kapcsolatát, mert ebben a hivatal nem vizsgálódhat. A fideszes interpellálók a választ nem fogadták el, ahogy a parlamenti többség is elutasította azt. Így hétfőn a parlament Veres János pénzügyminiszter után Kiss Pétert is leszavazta.

Olvasóink írták

 • 3. mc 2008. június 15. 17:05
  „hát, az elzavaráshoz nem csak az ellenzéknek, hanem a választóknak is elég "tökösnek" kéne lennie.

  Egyébként ez a trend várható az agonizálás időszaka alatt. megmutatja a mérlegnyelve SZSDSZ milyen fontosak is ők...
  Hát, nem merném megharapni az ujjamat, hogy a következő választásokat követően hány párti is lesz az a parlamenti patkó, amit annak idején a 20 milliós lakosú magyarország képviseletére terveztek. Ha a lakosság leapad 7 millióra akkor is muszály minden széken ülnie valakinek ?
  Az AmiGlobe programját elemezve megdöbbentő volt megtudni : itt európában, avagy másutt a világban egy parlamenti képviselő mögött hány állampolgár is van, akik érdekeiért remélhetőleg dolgozik is.”
 • 2. magyar2008 2008. május 28. 14:30
  „Hogy mit vettek el tolunk es mit adtak el, magyaroktol:

  http://debrecen-megmaradas.hu/content/view/1574/75/”
 • 1. matriné 2008. május 27. 13:15
  „Nem csak leszavazni, hanem elzavarni kellene Őket! Persze, ahhoz tökös ellenzék kellene!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szabaddemokraták nem támogatják a főbírót

Nem támogatja Baka András főbírói jelölést az SZDSZ parlamenti frakciója. Péterfalvi Attila és Fülöp… Tovább olvasom