Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Mire érdemes

a győri direktor?

A Kisalföld információi szerint a Győri Nemzeti Színház igazgatója, Korcsmáros György akár érdemes művész címet is kaphat. A város legalábbis felterjesztette. Mindeközben olyan hírek is napvilágot láttak, hogy Korcsmáros Györgytől meg kíván válni a város, mert elégedetlenek vele. Sőt, a lehetséges utódja is megvan.
Ottófi Rudolfot, Győr város kultúráért felelős alpolgármesterét hívtuk fel, hogy érdeklődjünk nála, miként áll a színházi vizsgálat ügye. Mint azt a Kisalföldben már korábban megírtuk (Pótköltségvetést kért a Győri Nemzeti, november 8.), a színháznak közel hatvanmilliós hiánya van, ezért pénzt kért az önkormányzattól. Mint emlékezetes, Győr polgármestere, Borkai Zsolt belső ellenőrzést rendelt el. Az alpolgármester elmondta, szándékosan meg sem ismerkedett még a belső ellenőrzést vezető hölggyel. Amíg az el nem végzi munkáját, nem kíván vele feltétlenül találkozni, a végeredményekre kíváncsi csak. Ezek 2007. január közepére várhatóak, addig a színházról, annak igazgatójáról, az ő helyéről beszélni furcsa dolog, és értelmetlen is. Ilyesmi még frakcióülésen sem merült fel.
A Kisalföld úgy tudja, hogy

Korcsmáros Györgyöt a megyeszékhely művészi munkájának elismeréséül érdemes művész díjra terjesztette fel a szaktárcához.
A hírek szerint Korcsmáros utódja a leváltása után Bujtor István lehet. Ezért az ügyben természetesen felkerestük Bujtor Istvánt. Elég furcsán nézhetett, amikor meghallotta kérdésünket, valóban ő lesz-e az új direktor. Hangjából és mondataiból legalábbis ez tűnt ki.
– Mi van, meghalt a Korcsmáros, hogy ezek a hírek? Mert ha nem, akkor elég buta dolog ilyen híreket terjeszteni. Egyébként azt nyilván mindenki tudja rólam, hogy imádom Győrt, imádom a győri közönséget, szívesen dolgoztam mindig a városban, bár a színház adottságai nem a legjobbak. Nehezíti az életét a sok tagozat, az óriási épület is.
– Vagyis ha felkérnék, vállalná a színházvezetői posztot?
– Nem kértek fel. Beszélnem kellene Korcsmárossal is nyilván, mert mondom, ez buta dolog így beszélni egy színházi vezetésről. Egyébként szívesen segítenék, ha felkérnének. Ehhez nem kell feltétlenül igazgatónak lennie az embernek. De hangsúlyozom, én csak akkor megyek, ha hívnak.
Korcsmáros György igazgató kérdésünkre elmondta, karácsony előtt nem éppen kellemes egy ilyen hírt hallani. Egyébként ő már régóta jelzi, hogy operát is játszani rendkívül költséges feladat. Egyébként a győri színház az egyik leglátogatottabb teátrum az országban. A közönség telt házakkal díjazza az előadásokat. A pénzügyi vizsgálat eredményét természetesen várja, de tudja, ha valakinek inog a széke, legjobb, ha megnézi a rugóját.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vereséggel zártak a SMAFC kosarasai

kosárlabda Fehérvár KC–SMAFC 86–72 (18–31, 19–7, 22–20, 27–14)… Tovább olvasom