Délmagyar logó

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Miss eMeRTon

Csonka Tünde győri színésznő kapta az idei eMeRTon-díjat, a hazai énekes szakma rangos elismerését.

A Magyar Rádió 1986 óta adományozza a magyar könnyűzenei élet jelentős elismerésének számító díjat. A Győri Nemzeti Színház művésze az indoklás szerint a Miss Saigonban nyújtott kiemelkedő énekesi és színészi játékáért bizonyult a tavalyi év legjobb musicalművészének.
Neves rádiósok figyelik az előadókat, járják a színházakat, hogy az ország legjobbjait megtalálják.

Csonka Tündét a Miss Saigonban vették szemügyre, de az indoklás szerint nem csupán ez az egyetlen produkció, melyért érdemes a díjra. A fiatal színész a Grease-ben mutatkozott be először Győrben, akkor még nem főszerepet, hanem karaktert játszott. Azóta tizenhat darabban kapott jelentős szerepet, s hogy mostanra beért az elismerésre, az éppen annak köszönhető, hogy ezekkel a lehetőséggekkel – egyre feljebb került a mérce – a Schönberg-musical női főszerepét a szakma szerint is emlékezetesen megoldotta.

– Jogos az indoklás, hogy a Miss Saigonban pályája kiemelkedő alakítását adja?

– Nem tudom, hogy milyen szempontok szerint nézik a darabokat, én azt tudom, hogy teljes odaadással játszom a szerepet, nagyon megkedveltem, teljes lélekkel átélem a történetet és minden percét élvezem. Korcsmáros György igazgató és Csengery Mária zenei igazgató bíztak bennem, mikor rám osztották, én igyekeztem az elvárásaiknak mindenben eleget tenni. A feladat óriási, helyt kell állnom.

– Elfogadja azt a megállapítást, hogy ön Győrben, a közönség szeme láttára lett a színház egyik vezető művésze?

– Igen. Egy színész csak a szerepei által fejlődhet. Én nagyon sok olyan lehetőséget kaptam, amelyben tanulhattam, kiteljesedhettem. Ezek közül, így utólag visszanézve, volt, amelyik korábban jött – például a West Side Story –, mint kellett volna.

– Mitől lesz más a díj után?

– Semmi nem változik, ez nem jár szakmailag kiemelkedő lehetőségekkel, pontosan nem is tudom, mivel jár. Jövő héten a Promenád című műsorban fogok énekelni a rádióban, majd lesz egy gála, interjúk... Egy pillanatra most észrevettek, beszélnek rólam, de nem változik semmi.

– Hűsége is töretlen lesz Győrhöz?

– Abszolút. A győri színház számomra a Csoda. A Vígszínházban eltöltött táncos évek után folyamatosan kapom a szebbnél szebb szerepeket. Nem is második, az első otthonom. Akárhonnan kapok megkeresést, mindig azt tartom szem előtt, hogy az itteni kötelezettségeimnek meg tudjak felelni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megérkezett a Beckham-baba

A kisfiú vasárnap reggel tíz után Madridban látta meg a napvilágot. Az újszülött a Cruz nevet kapta.… Tovább olvasom