Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Mohácsi Viktória bepanaszolta a rendőrséget

Bepanaszolta a rendőrséget Mohácsi Viktória SZDSZ-es európai parlamenti képviselő a tatárszentgyörgyi gyilkossággal kapcsolatos mulasztások miatt.
Tatárszentgyörgyön február végén gyújtottak fel egy házat, az onnan menekülő apát és gyermekét agyonlőtték. A rendőrség belső vizsgálata után fegyelmi eljárást rendeltek el, de a képviselő szerint a vizsgálat megállapításai nem kielégítőek. Mohácsi Viktória szerint a mulasztások mögött egyes rendőri szervek valamilyen megfelelési vágya állhat. A képviselő közben közleményben elnézést kért egy Marian Cozmát érintő korábbi, visszás elszólása miatt.

Mohácsi Viktória a Független Hírügynökségnek szerdán elmondta, hogy a bűncselekményt először balesetnek próbálták beállítani, a helyiektől el sem fogadták a bizonyítékokat: a söréteket vagy a megölt gyermek véres, kilyuggatott ruháját. A bűnügyi helyszínbiztosítás is késett. Mohácsi Viktória azt mondta, hogy 10 óra körül ért a helyszínre, és még csak akkor húzták ki a kordonszalagokat a rendőrök az épület köré. Nem érti, hogy a bizonyítékok mellett miért nem vették észre a rendőrök "a gyermek szétlőtt fejét".

A képviselő szerint szakmailag megalapozatlan nyilatkozatok láttak napvilágot a rendőrség részéről a többi Molotov-koktélos ügyekben is. A panaszt még pénteken, a Független Rendőri Panasztestülethez nyújtotta be elektronikus levélben az EP-képviselő, a Mozgalom a Deszegregációért Alapítvánnyal közösen. Szerdán a beadványokat már a meggyilkoltak családjának is be tudta mutatni, akik alá is írták a papírokat. Mohácsi Viktória szerint a mulasztások hátterében a rendőri szervek valamiféle megfelelési vágya állhat.

Tatárszentgyörgyön múlt hétfőn hajnalban ismeretlen felgyújtották egy helyi család házát, az épületből menekülőkre pedig egy vadászfegyverből tüzet nyitottak. Az apa és 4 éves kisfia nem élte túl a támadást. A kettős gyikosság áldozatait kedden délután temették el Tatárszentgyörgyön. A szertartásra több ezren gyűltek össze a helyi temetőben. A 27 éves apát és négy éves kisfiát egy koporsóban helyezték végső nyugalomra.A szertartáson közéleti személyiségek, művészek és a parlamenti pártok mindegyike képviseltette magát.

Mohácsi Viktória közben egy újabb közleményben kért elnézést a Marian Cozma gyilkossággal kapcsolatos kijelentése miatt is. A képviselő a Szólás szabadsága című műsorban, az M1-en mondta korábban, hogy: "...amikor egy diszkóverekedés van, vagy tyúklopás van, ez nem azt jelenti, hogy nem követnek el cigányok bűncselekményeket, hanem azt jelenti, hogy éppen egy egyén azért teszi, mert éhes a gyereke, mert cigányozott Cozma, feltehetőleg, vagy nem tudom ott mi volt a motiváció, de ott egy diszkóverekedés történt, nézeteltérés történt és az olaszliszkai gyilkosságot is ide lehet sorolni." A képviselő azt írja, nem akarta megsérteni a halott emlékét, félreérthetően fogalmazott a műsorban.

Olvasóink írták

32 hozzászólás
12
 • 32. bambinaXX 2009. március 08. 22:54
  „lehet, hogy valójában szőke ez a nő? mint én.. :)
  Hogy lehet, h még képviselő és nem hívták vissza??!!! ez összevissza beszél itthon és külföldön is. arról miért nem számol be, h mennyit költöttünk a romák(=cigány ffiak) és cigány nők felzárkóztatására - és mennyit értünk/értek el vele?!! Ezzel is foglalkozzál te nagyonkiművelt!!!!!”
 • 31. irdatlanbácsi 2009. március 06. 14:42
  „mohácsi viktória monnyon le!!!”
 • 30. Hmmm... 2009. március 06. 11:20
  „Hatalmas "beszeloje" van, de intelligenciaja mar nem annyira. Jellemzo tulajdonsag.”
 • 29. Hmmm... 2009. március 06. 11:17
  „Viktoria elobb atgondolhatna, mit is mond, ne csak szajkozzon es karogjon.
  Nem csak hogy rosszul nyilatkozott csupa felteteles mondataval, hanem a rendorsegi szakszeruseget kifogasolta. Ugyan ez mondhato el M Cozma ugyeben is. Nincs itt semmifele kulonbsegtetel, hiszen a rendorsegi nyomozasok mas ugyekben is hasonloan lassuak es hianyosak / mint pl a francia diaklany eseteben is/.”
 • 28. Trandafir 2009. március 05. 14:21
  „dikmán hát ez is more”
 • 27. Hm 2009. március 05. 13:41
  „Ha nekem azt mondja egy roma, hogy rohadt magyar akkor kinyírhatom és nem lesz semmi bajom?????????????
  Lehet hogy ez a megoldás????????? Sajnos ez jön le a Mohácsi barnaság buta hozzá szólásából.
  Ha ez igaz mindenki vegyen fegyvert aztán mondjuk sértegettek minket és minden megvan oldva??????????????,
  Ez a nő normális látszik, honnan származik ezt várhatjuk a barna rendőröktől is (pl.: miért őlte, rabolta ki a 90 éves nénit, azért mert cigányozott.) és ez jogszerű????????????Milyen igazságszolgáltatás van ebbe a köcsög országba minek adózok????????????????????”
 • 26. MANDELA 2009. március 05. 12:44
  „ezt a buta sötét nöt hogy felkapta a sajtó.szerinte cozma cigányozott azért ölték meg ha engem valaki lemagyaroz az már mentség ha megölnék 1 romát?bunkó ez a lüke negró csaj.”
 • 25. cat49 2009. március 05. 11:44
  „Én jobbnak, hitelesebbnek tartanám,, ha nem egy politikai párt égisze alatt képviselnék a kisebbségek érdekeit, mint MV, hanem pl. az országos vajda, vagy éppen az a miskolci vajda, akit valahogy hűűűű, de elhalgattatak, leváltottak. Pedig ha működne a cigányság régi hierarchikus rendje, (amit rég szétcsaptak már), akkor rend lenne a fronton, mert egy vajda igazi tekintély volt, a legtanultabb köztük. Vajda nem lehetett büntetett, és kemény kézzel rendben kellett tartania az övéit. Azt hiszem ez nagyon hiányzik a mai palettáról.”
 • 24. segítség! 2009. március 05. 10:17
  „Egyszerűen felháborító ez a nő. Olyan szinten irritálja az embert, hogy még a legjámborabb ember is szívesen látná betonba öntve. Amikor tisztelt "rokonai" írtják a népet, akkor mélyen hallgat mint aki bentsz@rt. És ez a nő EP-i képviselő! Ilyen képviselő én is tudnék lenni, főleg annyi lóvéért, amennyiért ő teszi! Ilyen okosságok nekem is mennének!”
 • 23. sugárbányász 2009. március 05. 10:12
  „mohácsivész vikike egy aljas rasszista!”
 • 22. halak33 2009. március 05. 10:06
  „Felháborító ennek a nőnek a megnyilvánulásai! :(
  Otaku: köszi ezt a bevágást! Nagyon jó és igaz! Viktória pedig elgondolkodhatna nagyon sok mindenen a nyilatkozatában!!?? :(”
 • 21. StatusQuo 2009. március 05. 09:50
  „Ezért vettem gázpisztolyt és használni is fogom ....Sikerült elhitethi velem k. Mohácsi Viktória! Uszitani jól tud mert szándékom ellenére tettem!”
 • 20. Power 2009. március 05. 08:51
  „Mit keresnek ilyen képviselők az EU parlamentben? A szomszédommal jobban járnának!”
 • 19. walaki 2009. március 04. 21:43
  „Mellesleg azokat a cigányokat, akik Strasbourgba, majd Malmőbe és Kanadába is politikai menekültként akartak távozni, meg ezt a nőt is hitelrontásért lehetne perelni. Lejáratják Magyarországot, ezért hiszik, hogy itt üldözik "szerencsétleneket". Pedig Mo.-n példaértékű, hogy hogy bánnak a kisebbséggel. Elég, ha csak megnézzük a szomszédainkat, hogy bánnak az ottani magyarokkal, vagy az oroszokat hogy bánnak a csecsenekkel, vagy a törököket, hogy bánnak a kurdokkal, vagy a franciákat, hogy bánnak a bevándorlókkal, vagy ....
  Szóval az arcából igazán visszavehetne ez a nőszemély.”
 • 18. walaki 2009. március 04. 21:38
  „Úgy látszik a politika bedobta a köztudatba ezt a nőt, a cigányok elleni lincshangulat ellensúlyozására. Ezt a T.szentgyörgyi esetből is politikai ügyet csinálnak, a temetésre politikai pártok szerveznek társasutazást, a médiából, de még a csapból is ez az eset folyik, mi megy itt? Nem más, mint a politika tűzoltása. De ebből a válságból ez sem fog kihúzni minket. A nép megkapta az ellenségképet, a válság tovább mélyül, hamarosan k.rva világ lesz itt, én mondom.”
 • 17. 751510 2009. március 04. 21:35
  „Vérbeli szdsz-es politikus. Duna-érett.”
 • 16. cat49 2009. március 04. 21:24
  „Mohácsi Viktória túllőtt a célon!!! Ha lehet még ellenszenvesebbé tette magát, s amit képvisel nagy tömegek szemében. Hát... nagy kár volt Viktória ennyit ártani a tiéidnek! Vagy ez volt a cél ... SZDSZ-es politikusnál ezt ugyebár nem tudhatjuk ...”
 • 15. comet 2009. március 04. 21:23
  „mindenki tudja, hogy a rendőrség nagyott hibázott, de vizsgálják az ügyet aminek biztos lesznek következményei.
  Miért kell már megint beleugatni a dolgok menetébe. A jelek szerint az SZDSZ a sz.r keverésen kívül máshoz nem ért. Fodorék mident elkövetnek hogy megnyerjék a cigányok szavazatait, csak azt nem veszik észre hogy többet ártanak nekik mint használnak.
  Ez az nő meg nem csak ostoba de gonosz is. Ne bocsánatot kérjen hanem próbáljon meg normálisan viselkedeni.”
 • 14. h65535 2009. március 04. 21:21
  „ZS. Igen, egyre jár az agyunk.
  Az a baj, hogy az ilyen némbereket engedik is megszólalni... Betonba vele...
  Ja és a mi adónkból él... hogy szakadna szét!”
 • 13. jmkrisz 2009. március 04. 20:26
  „Egyenlő bánásmódot!!!!!! Én is ezt mondom!!”
32 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Június végén indul az országos vastagbél szűrés

Csaknem 9 milliárd forintot költöttek a különböző minisztériumok 2007-ben az Egészség Évtizedének… Tovább olvasom